Сирія заявила про ракетний удар Ізраїля по аеропорту Дамаска
Категорія
Світ
Дата публікації

Сирія заявила про ракетний удар Ізраїля по аеропорту Дамаска

Сирія заявила про ракетний удар Ізраїля по аеропорту Дамаска
Джерело:  online.ua

Сирійські збройні сили заявили, що Ізраїль наніс ракетний удар по аеропорту Дамаска. Унаслідок удару аеропорт ненадовго вийшов з ладу і не міг функціонувати.

Джерело: Reuters

Ізраїль наніс удар по міжнародному аеропорту Дамаска

Як зазначається, ізраїльська ракета влучила в аеропорт о 02:00 за місцевим часом.

Армія Сирії повідомила, що снаряди випустили з сторони Тиверіадського озера в Ізраїлі. За даними, ракети також вразили цілі на півдні Дамаска та вбили двох сирійських військовослужбовців.

Міністерство транспорту Дамаска заявили, що уламки були прибрані і рейси відновлюються до 9.00 за місцевим часом.

За інформацією двох регіональних джерел у розвідці, ціллю ударів був форпост іранських сил "Кудс" і ополченців, яких вони підтримують. За даними Ізраїля, район групування іранців був розташований нібито біля аеропорту.

Видання додало, що минулого року Ізраїль посилив удари по міжнародних аеропортах Дамаска та інших цивільних аеропортах, щоб перешкодити зростаючому використанню Тегераном повітряних ліній постачання для доставки зброї союзникам у Сирії та Лівані, включаючи Хезболлу.

Ізраїль у вересні завдав удару по другому за величиною цивільному аеропорту країни в північному місті Алеппо, вивівши його з ладу на кілька днів.

Західні та регіональні джерела в розвідці кажуть, що Тегеран прийняв цивільні повітряні перевезення як більш надійний засіб доставки військового обладнання до своїх сил і бойовиків союзників у Сирії після того, як Ізраїль перервав наземне постачання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?