Ситуація напружена. Міноборони розповіло про події на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація напружена. Міноборони розповіло про події на фронті

Ситуація напружена. Міноборони розповіло про події на фронті
Джерело:  online.ua

Ситуація на всіх напрямках фронту є напруженою. На Бахмутському напрямку противник підтягує резерви.

Джерело: Ганна Маляр

Яка ситуація на фронті

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що на всіх ділянках фронту ситуація напружена, схід України є епіцентром.

За її словами, російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

Також ворог завдає авіаційні удари та здійснює артилерійські і мінометні обстріли на всіх напрямках.

Втім, ворогу не вдається досягти своїх цілей. Наші оборонці відбивають атаки, - зазначила вона.

На Бахмутському напрямку війська РФ стягують резерви і намагаються утримати займані позиції.

Робить спроби атакувати, але не вдається. Зараз наші оборонці ведуть активні бойові дії на декількох ділянках Бахмутського напрямку.

На Запорізькому напрямку противник веде оборонні дії. Наразі тривають позиційні бої.

Чому РФ використовує зуби дракона

Також Маляр розповіла, чому окупаційні війська обладнують оборонні рубежі за допомогою так званих “зубів дракона” на підступах до території тимчасово окупованого Криму.

Відповідь на це питання проста. Встановлення бетонних перешкод “зубів дракона” свідчить, що військове керівництво РФ розглядає можливість відступу до дальніх рубежів, зокрема вглиб тимчасово окупованого Криму, - сказала вона.

Росіяни встановлюють подібні укріплення в глибині тимчасово окупованої території, на певній відстані до нинішньої лінії бойового зіткнення. Зокрема й на Перекопському напрямку.

Натомість російським військовослужбовцям, які знаходяться на лінії бойового зіткнення і за спинами яких обладнують оборонні рубежі, ймовірно загрожує загибель. В таких умовах шляхом до порятунку залишається тільки добровільна здача у полон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?