Скільки часу може знадобитись ЗСУ для прориву оборони армії РФ під час контрнаступу — прогноз ексглави ЦРУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки часу може знадобитись ЗСУ для прориву оборони армії РФ під час контрнаступу — прогноз ексглави ЦРУ

Скільки часу може знадобитись ЗСУ для прориву оборони армії РФ під час контрнаступу — прогноз ексглави ЦРУ
Джерело:  online.ua

На думку екскерівника ЦРУ Девіда Петреуса, українські військові мають змогу провести вражаюче динамічний контрнаступ та у вкрай короткі терміни зруйнувати оборону злочинної армії РФ на окупованих територіях.

Джерело:  The Guardian

Що може забезпечити проведення українськими військовими стрімкого контрнаступу 

Я припускаю, що вони доб'ються загальновійськового ефекту, іншими словами, вони будуть успішно проводити загальновійськові операції, - зазначає Петреус.

Він пояснив, що у складі ЗСУ є кваліфіковані інженерні підрозділи, здатні проривати ворожі оборонні споруди і розміновувати мінні поля.

Петреус також вказав на потужні системи ППО, здатні захистити українських військових від атак з повітря під час контрнаступу.

В ЗСУ також є потужний броньований корпус засоби радіоелектронної боротьби, сучасна артилерія та міномети.

Це, як вважає Петреус, забезпечить українським військовим проведення стрімкого контрнаступу, кульмінація якого може відбутись вже через 72-96 годин після початку і призведе до чергових шалених втрат з боку злочинної армії РФ.

Що кажуть в Міноборони України 

За словами заступника міністра оборони України Володимира Гаврилова, попри масовані ракетні атаки армії РФ та спроби ударів за допомогою БпЛА, українські військові не відмовляються від проведення контрнаступу.

Гаврилов зазначив, що разом із атаками крилатими ракетами Україна у травні зіткнулася з неодноразовими ударами балістичних ракет, особливо по містах, зокрема по Києву.

Їхня головна мета - зупинити наш контрнаступ та націлитися на центри прийняття рішень, - пояснює високопосадовець з Міноборони.

Він підкреслив, що інтенсивні ракетні атаки російських військових злочинців протягом травня є останнім стратегічним засобом Кремля, однак українські системи ППО відпрацьовують по ворожих цілях з ефективністю не менше 90%.

Для Росії стало величезним сюрпризом те, що ефективність була майже нульовою проти сучасних систем протиповітряної оборони, які ми отримали від наших партнерів, - зазначає Гаврилов.

Він також наголосив, що російські ракетні обстріли не вплинули на час початку довгоочікуваного контрнаступу.

Ніщо не може зупинити наші зусилля, наше бажання та нашу впевненість у тому, що ми переможемо в цій війні. Україна розпочне контрнаступ, маючи намір звільнити наші території цього року, - запевнив представник Міноборони.

Водночас український чиновник відмовився коментувати як нещодавні атаки безпілотників на території країни-терористки Росії, у тому числі й деякі удари, що досягли Підмосков'я, так і заворушення в в низці регіонів РФ.

У них є багато внутрішніх подій, котрі, звісно, пов'язані з цією війною. У нас є багато людей всередині Росії, які підтримують Україну, - зазначив Гаврилов.

Окрім цього заступник голови Міноборони повідомив, що Україна очікує від союзників по НАТО отримати детальну дорожню карту щодо членства під час саміту Альянсу у Литві наступного місяця.

Ми хочемо бачити чіткий... набір кроків, які повинні зробити обидві сторони. Не просто вказівку на те, що двері відчинені, - наголосив заступник міністра оборони.

Він додав, що Україна також розраховує на надання гарантій безпеки, поки країна перебуває в "перехідному періоді" на шляху до членства в НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?