Скільки років розміновуватимуть Україну — відповідь ДСНС
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки років розміновуватимуть Україну — відповідь ДСНС

Скільки років розміновуватимуть Україну — відповідь ДСНС
Джерело:  online.ua

З початку повномасштабного вторгнення від вибухонебезпечних предметів очищено понад 81 тис гектарів української землі. Однак Україні знадобиться ще не один рік, щоб розмінувати територію.

Джерело: пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий в ефірі телемарафону

Щоденно площа замінованої території збільшується

Пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій України Олександр Хорунжий під час інформаційного телемарафону розповів, що після війни Україні понад 10 років розміновуватиме території.

У нас є загальна цифра, приблизно ми рахували щодо очищення наших земель. На це може піти понад 10 років, щоб розмінувати всі території. Окрім того, ми ще не знаємо, що на там на окупованих територіях. Я думаю, що там роботи для наших саперів і піротехніків дуже багато, тому що ворог замінував величезні території, будує фортифікаційні споруди. Процес не швидкий, проте, ми працюємо, - сказав він.

За його словами, за минулу добу від вибухонебезпечних предметів було очищено 40 гектарів території України, а з початку повномасштабного вторгнення – понад 81 тисячу гектарів.

Скільки снарядів знешкодили вибухотехніки в Україні з початку вторгнення

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну вибухотехніки обстежили вже понад 100 тисяч гектарів території та знешкодили понад 400 тисяч снарядів. Також понад 200 тисяч вибухонебезпечних предметів вже вилучено.

Володимир Зеленський подякував усім, хто здійснює роботу з розмінування територій. Зокрема, глава держави відзначив піротехніків Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Олександра Дворецького з Тернополя та Романа Шутила з Луганщини, які майже шість місяців поспіль працюють на Херсонщині, повертаючи безпеку українцям. Дякую й Роману Радавчуку з Київщини, який працює на Миколаївщині, розміновуючи об’єкти енергетики. Дякую Василю Поповичу з Чернівців за розмінування в Донецькій області. Євгену Захарову з Києва — за розмінування в Харківській області, — зазначив глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?