Скільки Україна щомісяця витрачає на війну — дані Мінфіну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки Україна щомісяця витрачає на війну — дані Мінфіну

Скільки Україна щомісяця витрачає на війну — дані Мінфіну
Джерело:  online.ua

Щомісяця держбюджет України отримує 80 млрд гривень доходів, а на військову кампанію витрачається 130 млрд гривень.

Джерело: Європейська бізнес асоціація

Скільки Україна витрачає на війну

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів про те, що зараз держбюджет України отримує значно менше доходів, ніж витрачається на військову кампанію.

Ключова задача - створити умови для фінансування військового бюджету. Наразі держбюджет України отримує 80 млрд гривень доходів, а на військову кампанію витрачається 130 млрд гривень на місяць, - зазначив Марченко.

Під час зустрічі з членами ЄБА Марченко сказав, що минулого тижня Верховна рада підтримала зміни до держбюджету, якими збільшено видатки на військові потреби.

За словами міністра, цього року важливо зібрати заплановані податки, проте кардинальних податкових змін не планується.

Яких збитків зазнала українська економіка через війну

Відновлення економіки України після вторгнення Росії коштуватиме 411 млрд доларів, що у 2,6 раза перевищує очікуваний ВВП України у 2022 році.

У вересні 2022 року ця сума становила 349 млрд доларів, однак за 6 місяців різко зросла на 62 млрд доларів.

За даними експрес-оцінки потреб, Україні знадобиться 14 млрд доларів для критичних і пріоритетних інвестицій у реконструкцію та відновлення у 2023 році, що потребуватиме 11 млрд доларів фінансування понад те, що передбачено в бюджеті України на 2023 рік.

Енергетична інфраструктура, житло, критична інфраструктура, економіка та гуманітарне розмінування — наші п’ять пріоритетів на цей рік, — зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?