Словаччина готова обговорити передачу Україні своїх винищувачів
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччина готова обговорити передачу Україні своїх винищувачів

Словаччина готова обговорити передачу Україні своїх винищувачів
Джерело:  online.ua

Влада Словаччини має намір обговорити передачу Україні своїх винищувачів МіГ-29. З такою заявою під час онлайн-брифінгу в медіацентрі "Одеса - Україна" виступив очільник Міністерства оборони Словаччини Ярослав Надь.

Джерело: "УНІАН"

Словаччина може передати Україні свої винищувачі МіГ-29

Літаки зараз знаходяться на одній з баз Словаччини, і наразі ми готові обговорити передачу Україні цих літаків. Очікуємо рішення від уряду Словаччини, - розповів Ярослав Надь.

За його словами, словацький уряд буде враховувати зацікавленість Кабінету міністр України. Окрім того, також буде врахована позиція країн-союзників щодо цієї передачі.

Ми наразі це обговорюємо, ми хотіли би передати їх (літаки. - ред.) саме Україні, - наголосив глава Міноборони Словаччини.

Як уже згадувалося раніше, ще місяць тому міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер запевняв, що влада його країни має намір передати Україні свої винищувачі МіГ-29, і що приготування для цього можуть початися найближчими тижнями.

Не можна також не згадати про те, з 1 вересня польські винищувачі почали чергувати у повітряному просторі Словаччини згідно з домовленістю між Варшавою і Братиславою щодо захисту повітряного простору Словаччини.

На переконання іноземних експертів, ця угода відкриває шлях для передачі словацьких МіГ-29 Україні, а Словаччина отримає замість них західні винищувачі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?