Словаччина готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29 найближчим часом
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччина готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29 найближчим часом

Словаччина готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29 найближчим часом
Джерело:  online.ua

Словаччина готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29. Міністр закордонних справ Словацької Республіки Растислав Качер зазначив, що щодо цього велися обговорення з президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело: Інтерфакс

Словаччина та Україна проведуть переговори про передачу літаків

Ми ще не передали вам МІГ-29. Але ми готові зробити це. Ми говоримо з нашими партнерами НАТО про те, як це зробити. І сьогодні (8 грудня – ред.) у нас була дуже змістовна розмова з вашим президентом. Мій міністр оборони пояснив вашому президентові, як ми можемо це зробити, - сказав Качер.

Найближчими тижнями, на думку Качера, до Словаччини приїде українська делегація, щоб в подальшому працювати над передачею літаків разом з американцями.

7 грудня Словаччина затвердила новий пакет допомоги Україні вартістю майже 11 мільйонів євро, до якого увійшли кілька тисяч ракет для МІГ-29.

Так що ви можете оснастити свої наявні МІГ-29 ракетами, які прибудуть до вас зі Словаччини. Але й із президентом Зеленським ми також обговорили це досить докладно. І я думаю, що мені потрібно тримати у секреті, як це буде зроблено, щоб не ставити під загрозу. Але скажу, що сьогодні у нас був дуже, дуже добрий обмін думками з президентом Зеленським про те, як ми це робитимемо. Тож я дуже оптимістичний, гадаю, це теж скоро буде зроблено, літаки з'являться в Україні.

Допомога Словаччини Україні

Новий пакет допомоги від Словаччини включає також боєприпаси, теплий одяг для військових, продукти харчування та інше.

12 грудня Словаччина відкрила ремонтну базу, де ремонтуватимуть пошкоджену військову техніку та повертатимуть її до України.

Там ремонтуватимуть важке озброєння, яке було пошкоджено в боях, наприклад Panzerhaubitze 2000.

У листопаді Словаччина передала Україні 30 БМП-1, отримавши від Німеччини сучасну заміну.

Також Словаччина надіслала в Україну 7 САУ Zuzana 2, які мають далекобійність у 40 км.

Окрім цього Німеччина, Данія та Норвегія закуплять для України ще 16 словацьких гаубиць.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?