Словаччина хоче відновити виробництво снарядів 120 і 155 мм для ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччина хоче відновити виробництво снарядів 120 і 155 мм для ЗСУ

Словаччина хоче відновити виробництво снарядів 120 і 155 мм для ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами очільника МЗС Словаччини Растіслава Качера, влада його країни незабаром розгляне можливість відновлення виробництва боєприпасів для потреб Збройних сил України. Про це він повідомив після перемовин з українським колегою Дмитром Кулебою у Києві.

Джерело: Фейсбук-сторінка МЗС України

Словаччина має намір відновити виробництво снарядів для України

Качер звертає увагу на те, що уже триває обговорення того, як запустити виробничі потужності у Словаченні. Він також нагадав, що його країна виробляла снаряди великого калібру – 120, 155 міліметрів.

Ми маємо потужності для цих калібрів – почасти державні, почасти приватні. Треба запустити ці потужності, щоб вони почали виробляти 155 мм для гаубиць. І це найперший наш пріоритет, – підкреслив дипломат.

Варто також зазначити, що нещодавно він заявив про виділення чергового пакета військової допомоги для ЗСУ, до якого входять боєзапас великого калібру й для винищувачів, теплі речі та інше спорядження.

Окрім того, Словаччина має продивжити гуманітарну допомогу Україні, щоб наші громадяни комфортніше могли перезимувати.

Наразі члени НАТО обговорюють можливість інвестування в старі заводи в Чехії, Словаччині і Болгарії з метою відновлення виробництва снарядів радянських часів для артилерійського озброєння України, яке все ще залишається значною мірою радянського зразка. Йдеться зокрема про виробництво снарядів радянського калібру 152 мм і 122 мм для артилерійського озброєння України, - сказано в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?