Словаччина офіційно підтвердила надання Україні винищувачів МіГ-29
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччина офіційно підтвердила надання Україні винищувачів МіГ-29

Словаччина офіційно підтвердила надання Україні винищувачів МіГ-29
Джерело:  online.ua

17 березня Кабінет міністрів Словаччини під час позачергового онлайн-засідання офіційно ухвалив рішення щодо надання Україні 13 винищувачів МіГ-29. Цю інформацію уже підтвердив прем'єр-міністр Едуард Гегер.

Джерело: "Європейська правда"

Україна отримає від Словаччини 13 винищувачів МіГ-29

Гегер під час пресконференції повідомив, що уряд одноголосно схвалив угоду про передачу Україні в дар винищувачів МіГ-29 та має намір передати літаки спільно з Польщею.

Сьогодні уряд одноголосно схвалив міжнародну угоду, на підставі якої було прийнято рішення про надання Україні МіГів і частини системи ППО "Куб, - заявив прем'єр-міністр Словаччини.

Едуард Гегер також вкотре звернув увагу на те, що винищувачі вирішили передати, щоб посилити безпеку українського народу, а не для використання літаків для нападу.

Що важливо розуміти, офіційна Братислава отримає 900 мільйонів євро компенсації від міжнародних партнерів за винищувачі, які вона віддає Збройним силам України.

Польща також вирішила передати Україні свої МiГ-29

16 березня офіційно стало відомо, що польська влада вирішила передати Збройним силам України 4 літаки МiГ-29. Про це першим заявив президент країни Анджей Дуда.

Найближчими днями ми передаємо Україні чотири літаки в повному робочому стані. Решта літаків обслуговують і готують, — підтвердив польський лідер.

За словами Анджея Дуди, рішення щодо надання винищувачів ЗСУ уже ухвалили на рівні державних органів влади.

Можна з упевненістю сказати, що ми буквально в цей момент відправляємо ці МіГ в Україну. У нас на сьогодні ще є десяток таких МіГів. Це МіГи, які ми отримали на початку 1990-х років, — розповів президент Польщі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?