Сьогодні в Україні святкують День захисників і захисниць – привітання з соцмереж
Категорія
Україна
Дата публікації

Сьогодні в Україні святкують День захисників і захисниць – привітання з соцмереж

Сьогодні в Україні святкують День захисників і захисниць – привітання з соцмереж
Джерело:  online.ua

14 жовтня в Україні святкують День захисників і захисниць, День створення Української Повстанської Армії та День козацтва. З початком гострої фази війни у буремному 2014 році настала нагальна потреба щодо впровадження свята, яке б вшановувало подвиг тисяч українських воїнів, які боролись з окупацією на Донбасі, частина з них не повернулась додому живими.

Джерело: ONLINE.UA

День Покрова Пресвятої Богородиці

Також за християнською традицією сьогодні святкують День Покрова Пресвятої Богородиці. Вшановувати тих, хто віддав життя за Батьківщину в День Покрови вирішили недаремно.

Здавна українське козацтво вважало Богородицю покровителькою свого війська. Саме в це день за часів козаччини відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі.

Згодом, у ХХ столітті козацькі традиції наслідували вояки Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії.

В сучасному українському війську також можна знайти чимало відсидок до вшанування подвигу легендарних полководців. Наприклад, 72 окрема механізована бригада ЗСУ носить ім’я Чорних Запорожців.

Тяглість поколінь знайшла відображення і в елементах одностроїв – головний убір "мазепинка", нарукавний тризуб. А гасло "Слава Україні! – Героям слава!" стало офіційним вітанням українського війська.

Привітання з Днем захисників і захисниць України

Ми зібрали пости-привітання з Днем захисників і захисниць в соціальних мережах. Протягом цього дня українці продовжують вітати людей, які здійснили свій власний подвиг на благо країни.

Перший заступник керівника Антитерористичного центру при СБУ і керівник Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, Михайло Забродський пише:

“Це свято всіх громадян нашої країни, які своєю службою, роботою, науковою діяльністю, дослідженнями, діяльністю у сфері мистецтва роблять все для того, щоб наша країна дійсно була незалежна”, – наголосив генерал-лейтенант Забродський.

Авторка книги "Щоденник нелегального солдата", снайперка добровольчого українського корпусу "Правий сектор" та офіцерка морської піхоти України Олена Білозерська привітала cвоїх колег такими словами:

“Порадіймо поступу, який, незважаючи ні на що, зробила Україна за ці роки у нас на очах і за нашої активної участі. У першому коментарі я дам лінк на перше святкування цього дня у Києві, 16 років тому, 14 жовтня 2005 року. Хто там був - пригадайте, хто не був – прифігійте. Мене особисто, наприклад, того дня на Хрещатику ледь не затоптали червоні І де вони тепер? Отам і всі наші вороги будуть».

Відомий український телеведучий, який відбув службу у 169-му навчальному центрі у смт Десна, після чого брав участь в експерименті Embedded journalists (прикріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО, - ред.) так висловися з приводу свята.

“Дякую. За те, що я не ховаюсь в підвалі, шо не сиджу на підвалі. Шо користуюсь маршрутками. Шо не втікаю і не ховаюсь вулицями. Що моя донька ходить в школу. Шо я можу стояти в черзі по каву на вулиці. Що я можу ходити в кіно. Що в місті не підірвані мости. Що немає воронок в тротуарі. Що я не звик до вибухів і пострілів. За мирне життя. За все. Я вам за все дякую! З Днем захисника і захисниці!”

Продовжуючи славетні традиції козаків, воїни УПА свідомо йшли на смерть за незалежність рідної землі, кинувши виклик найпотужнішій тоталітарній імперії того часу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?