Спеціалісти оновили дані щодо ефективности вакцини Pfizer проти штаму Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

Спеціалісти оновили дані щодо ефективности вакцини Pfizer проти штаму Омікрон

Спеціалісти оновили дані щодо ефективности вакцини Pfizer проти штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

За інформацією фахівців з Discovery Health, вакцина від COVID-19 Pfizer-BioNTech лише на 33% ефективна у продії інфікуванню новим штамом коронавірусної інфекції Омікрон.

Джерело:  Reuters

Ефективність вакцини Pfizer знову знизилась 

За словами авторів нового дослідження, ефективність вакцини у запобіганні розвитку тяжкої форми коронавірусної інфекції при зараженні штамом Омікрон складає 70%.

Дослідження проводилось у період з 15 листопада по 7 грудня, коли якраз і були виявлені перші інфіковані штамом Омікрон на території Південно-Африканської Республіки та в Ботсвані.

Фахівці проаналізували близько 211 тис позитивних результатів на COVID-19. Серед них 41% інфікованих склали дорослі люди, які до цього отримали 2 дози вакцини Pfizer-BioNTech.

Не менш ніж 78 тис випадків захворювання були спровоковані штамом Омікрон.

Буквально через декілька тижнів після того, як був зафіксований перший випадок інфікування новим штамом, відбувся спалах захворюванності в південноафриканській провінції Гаутенг, яка є найбільш густонаселеною в регіоні.

За словами виконавчого директора Discovery Health Райана Ноа, у Південній Африці штамом Омікрон вже інфікувались не менш ніж 90% населення.

За словами спеціалістів, не зважаючи на те, що захворюванність через новий штам продовжує стрімко зростати, кількість госпіталізацій не збільшилась, що вказує на те, що Омікрон не визиває такої кількості тяжких хворих, як штам Дельта.

Зараз важливо не робити висновки про динаміку хвороби в будь-якій країні. Наприклад, в Південній Африці поширена думка, що Omicron може бути набагато м'якшим, тоді як звіти з Данії в цілому говорять про зворотне, - заявив старший науковий співробітник Саутгемптонського університету Майкл Хед.

Що відомо про новий штам Омікрон 

За словами ізраїльских вчених, триразовий курс вакцини Pfizer/BioNTech забезпечує значний захист від штаму Omicron.

Фактично, результати аналогічні тим, які представлені BioNTech і Pfizer раніше цього тижня, вони стосуються нещодавно ідентифікованого варіанту COVID-19. У дослідженні порівнювали кров 20 осіб, які отримали дві дози вакцини 5-6 місяців тому, з такою ж кількістю людей, які отримали ревакцинацію місяць тому.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?