Спецназ Косова зайшов у сербський регіон після нового конфлікту
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецназ Косова зайшов у сербський регіон після нового конфлікту

Спецназ Косова зайшов у сербський регіон після нового конфлікту
Джерело:  online.ua

За словами журналістів, дві сотні спецпризначенців частково визнаного Косова на броньованих автомобіля зайшли на територію муніципалітету Північна Митровиця, де більшість населення становлять серби.

Джерело:  Kosovo-Online

Спецназ Косова зайшов у сербський регіон: що відомо

Журналісти звертають увагу на те, що сили спеціального призначення Косова заблокували весь муніципалітет. Вони пояснюють присутність необхідністю забезпечити безпеку.

Окрім того, наголошується, що під час входження сил у Північну Митровицю косовські спецпризначенці кинули дві шумові гранати.

Незважаючи на це, згідно з останніми даними, обстановка в муніципалітеті напружена, однак спокійна. Перед цим поліція частково визнаного Косова офіційно заявила про збільшення в прийдешні дні присутності в північних муніципалітетах, де проживають переважно косовські серби.

З огляду на нинішню ситуацію й тенденції в північних муніципалітетах, поліція збільшить свою присутність на півночі, – йдеться в заяві силового відомства.

Усе це відбувається на тлі зростання напруженості на півночі Косова, де декілька днів тому косовськими силовиками було де-факто захоплено виборчі органи муніципалітетів на тлі майбутніх перевиборів.

Їхньою причиною, як уже згадувалося раніше, стало оголошення місцевою партією "Сербський список", яка тісно співпрацює з Белградом, бойкоту косовської влади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?