Спецслужби Німеччини припускають подальшу непридатність труб Північних потоків
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужби Німеччини припускають подальшу непридатність труб Північних потоків

Спецслужби Німеччини припускають подальшу непридатність труб Північних потоків
Джерело:  online.ua

Німецькі органи безпеки припускають, що три труби балтійського газопроводу Nord Stream 1 і 2 будуть назавжди непридатні для використання після ймовірних актів саботажу. 

Джерело: новини Укрнет  з посиланням на  Tagesspiegel

Північні потоки можуть бути більше непридатними

Зазначається, якщо труби швидко не відремонтувати, велика кількість солоної води потрапить у трубопроводи та роз’їсть їх.

Кризова група Федерального міністерства закордонних справ також взялася за інцидент, а кілька федеральних міністерств і Канцлерство обговорюють наслідки.

В якості першого кроку федеральна поліція посилює контроль над суверенними водами Німеччини, а їхні кораблі ретельніше спостерігають за відповідними маршрутами критичної інфраструктури.

Крім того, федеральні землі мають посилити охорону прибережних районів Північного та Балтійського морів. Захист терміналів зрідженого газу, які зараз будуються, підводних і телекомунікаційних кабелів також викликає занепокоєння.

Подібно до Комісії ЄС, органи безпеки Німеччини та іноземна секретна служба BND припускають акт саботажу.

Через складність атаки експерти та урядові кола Німеччини вважають , що її міг здійснити лише державний підрозділ. Припущення йдуть у бік Росії, але мотив незрозумілий.

Одна з теорій полягає в тому, що водолази, можливо, заклали вибухівку в дві труби Nord Stream 1 і одну з двох труб труби Nord Stream 2, яка ще не працює. Згідно з інформацією, цілеспрямовані вибухи вказують на те, що витоки величезні, а швидкість падіння тиску була відповідно високою.

Існує також значна відстань між трьома місцями, де виникли витоки. Через розмір витоків у труби може потрапити надзвичайно велика кількість солоної води.

Одна з чотирьох труб "Північного потоку-2" була єдиною, яка залишилася неушкодженою та працює. Теоретично Росія могла б запропонувати сюди транспорт газу, від якого федеральний уряд, швидше за все, відмовиться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?