Спецслужби попереджають про високий ризик вторгнення РФ у Молдову
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужби попереджають про високий ризик вторгнення РФ у Молдову

Спецслужби попереджають про високий ризик вторгнення РФ у Молдову
Джерело:  online.ua

За словами очільника Служби інформації та безпеки Молдови Александру Мустяце, наразі існує вкрай високий ризик вторгнення Росії на молдовську територію — згідно з наявними у нього даними, це може статися уже на початку 2023 року.

Джерело:  TVR Moldova

РФ може розпочати вторгнення в Молдову - спецслужби

"Питання не в тому, чи здійснить Російська Федерація новий наступ у напрямку молдовської території, а в тому, коли це станеться: чи то на початку року, у січні, лютому, чи то пізніше, у березні, квітні... Але, судячи з наявної у нас інформації, Росія може піти далі, щоб створити коридор із Придністровським регіоном, який є територією Молдови. Тоді з ясністю можна буде сказати, що так, вони мають намір дійти сюди, з'єднатися. Що настане за цим, їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик, – попередив Александру Мустяце.

За його словами, саме у ПМР знаходиться найбільший у Європі склад боєприпасів, який охороняють сили РФ.

Глава Служба безпеки та інформації Молдови припустив, що ймовірне вторгнення Росії у Молдову може бути пов’язане з використанням цих боєприпасів у можливому військовому протистоянні.

Згодом влада країни оприлюднила коментар-уточнення слів Мустяце.

Директор СІБ зазначив, що мета Російської Федерації щодо створення сухопутного коридору до Придністровського регіону залишається актуальною і сьогодні, а новий наступ Російської Федерації в цьому напрямку може відбутися вже у 2023 році. Імплементація також залежить від розвитку подій у війні в Україні, – мовиться у заяві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?