Сплачував борг перед РФ. Пригожин пояснив вербування до ПВК "Вагнер" замбійського студента
Категорія
Світ
Дата публікації

Сплачував борг перед РФ. Пригожин пояснив вербування до ПВК "Вагнер" замбійського студента

Сплачував борг перед РФ. Пригожин пояснив вербування до ПВК "Вагнер" замбійського студента
Джерело:  online.ua

Засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив вербування у російській колонії громадянина Замбії Лемехані Ньіренду, який загинув в Україні. Пригожин вважає, що "чоловік виплачував борг африканців перед росіянами".

Джерело: росЗМІ

"Вагнер" визнав вербування замбійця в російські колонії

Пригожин заявив, що замбійця завербували російській колонії. Він нібито гарно пам’ятає Ньіренду, тому що "запитав його навіщо йому ця війна".

І він відповів те, що я й чекав. Він сказав: "Ви, росіяни, багато років допомагали нам, африканцям, здобути незалежність. Коли нам було важко, ви простягали нам руку і продовжуєте це робити і зараз. ПВК "Вагнера" рятує тисячі африканців, і якщо я поїду разом з вами на війну, мабуть, це менше, ніж я можу сплатити за наші борги. А якщо я залишусь живим, то навчуся боротися за свою Батьківщину. І ще одне, для мене велика честь, я знаю про "Вагнера" лише з чуток, але я можу стати одним із вас".

Нагадаємо, МЗС Замбії оголосили про смерть в Україні 23-річного студента, який був ув'язнений однією з московських колоній Лемехані Ньіренди в середині листопада.

Там розповіли, що замбієць загинув "на полі бою" ще 22 вересня.

У Замбії вимагали від РФ пояснення, яким чином Ньіренда потрапив на фронт. Родичі загиблого припускали, що його могли завербувати до ПВК Вагнера.

Замбієць у 2019 році отримав державну стипендію і навчався у Московському інженерно-фізичному інституті та підробляв кур'єром. У 2020 році його засудили до 9,5 років позбавлення волі. Правоохоронці знайшли у його посилці наркотики.

ПВК "Вагнера" має широку присутність в африканських країнах.

У жовтні США звинуватили їх в експлуатації природних ресурсів Центральноафриканської Республіки, Малі, Судану та інших територій на фінансування військових дій РФ.

Доходи звідти використовуються для фінансування військової машини Москви в Африці, Близькому Сході та в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?