Сполучені Штати Америки допомагають Україні відновити теплові мережі, пошкоджені внаслідок російської військової агресії
Категорія
Україна
Дата публікації

Сполучені Штати Америки допомагають Україні відновити теплові мережі, пошкоджені внаслідок російської військової агресії

Сполучені Штати Америки допомагають Україні відновити теплові мережі, пошкоджені внаслідок російської військової агресії
Джерело:  online.ua

20 вересня 2022 року Уряд Сполучених Штатів Америки передав труби і трубопровідну арматуру вартістю 1,3 млн дол. США, що дозволить відновити централізоване теплопостачання для понад 20 000 мешканців Києва. Загальна довжина труб, наданих Урядом США через USAID Проєкт енергетичної безпеки, становить 11 кілометрів.

Джерело: USAID ПЕБ

США допомагають Україні відновити теплові мережі після атак РФ

Надані труби одразу беруться в роботу працівниками КП «Київтеплоенерго» – для відновлення теплових мереж на території київської Гімназії № 34. Тут здійснено заміну 2 030 метрів мережі центрального теплопостачання і гарячого водопостачання, найдовшої з ушкоджених ділянок, що наразі відновлюються.

Підтримка, яка надається Урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку і USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ), дозволить Київтеплоенерго здійснити реабілітацію зовнішніх ділянок теплової мережі, що допоможе підприємству відновити теплопостачання і гаряче водопостачання шести об’єктам, розташованим по вулицях Мостицька, Богатирська, Свободи, Татарська, академіка Туполєва і Данила Щербаківського. Теплові мережі цих вулиць постраждали внаслідок військової агресії Росії.

Фото – Київтеплоенерго

Передані труби – сталеві та полімерні, попередньо ізольовані, використання яких дозволить Київтеплоенерго зменшити технічні втрати і скоротити споживання газу. Строк експлуатації труб та супутніх матеріалів сягає 50 років.

Низькі показники втрат теплової енергії відповідають стандартам Європейського Союзу. Нові труби та з’єднувальні елементи дозволять Київтеплоенерго мінімізувати час перебування квартир, будинків і нежитлових об’єктів без теплопостачання та гарячої води, і є лише частиною допомоги, яку Уряд США надає через USAID ПЕБ з метою відновлення централізованого теплопостачання у Києві та інших містах України.

Уряд США надає всебічну підтримку з самого початку повномасштабного російського вторгнення. Ця підтримка спрямована на забезпечення сталого постачання електрики та тепла в оселі, лікарні, школи та на підприємства по всій Україні. Ця допомога включає також сьогоднішнє постачання труб для «Київтеплоенерго» для відновлення постачання тепла та гарячої води понад 22 тисячам киян. Ми працюємо по всій Україні, і наші партнерські стосунки у 19 областях спрямовані на відновлення енергопостачальної інфраструктури для забезпечення теплом понад семи мільйонів українців, – зазначила Посол США в Україні Бріджит Брінк під час церемонії передачі труб та супутніх матеріалів.

На думку Олексія Чернишова, Міністра розвитку громад та територій України, «Синхронізація зусиль у підтримці громад — одне із ключових завдань у нашій взаємодії з міжнародними партнерами.

Координація, обмін інформацією та узгодження дій суттєво посилять спроможність громад перед найскладнішим опалювальним сезоном в історії України.

Допомога США є надзвичайно важливою для українських громад. Ми вдячні та упевнені у продовженні плідної співпраці».

Фото – Київтеплоенерго

Міська влада Києва висловила вдячність Уряду США та USAID ПЕБ за допомогу, що є надзвичайно цінною, зокрема заміну понад 11 км мереж гарячого водопостачання та опалення у чотирьох районах Києва.

Я впевнений, що з урахуванням допомоги партнерів, тих зусиль, які щодня докладають комунальники міста Києва до підготовки до наступного опалювального сезону, ми його пройдемо стабільно та надійно, – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За словами Директора КП «Київтеплоенерго» В’ячеслава Бінда, підтримка USAID ПЕБ допомагає підприємству впровадити автоматизовану систему управління фінансами, що сприятиме підвищенню рівня прозорості і посиленню управлінської підзвітності.

Допомога Агентства США з міжнародного розвитку також передбачає розробку проєктної документації за програмою кредиту ЄБРР.

Це дозволить впровадити утилізатор тепла димових газів на ТЕЦ-5, встановити потужні сучасні баки акумулятори тепла на ТЕЦ-6, оптимізувати схеми теплопостачання та інтегровану систему диспетчерського управління і збору даних SCADA, що зробить можливим ефективний моніторинг і регулювання послуг з теплопостачання у реальному часі, підвищить рівень енергоефективності підприємства і забезпечить економію газу, електроенергії і води у межах системи централізованого теплопостачання.

Фото – Київтеплоенерго

Усе це сприятиме зменшенню кількості аварійних ситуацій, економії коштів на обслуговування мережі і підвищенню надійності системи загалом.

Підтримка Уряду США через USAID ПЕБ забезпечить Київтеплоенерго технічними рішеннями та обладнанням здійснювати ремонт зовнішніх ділянок теплових мереж і відновлювати тепло та гаряче водопостачання населенню та усім споживачам міста, що є критично важливим у ході підготовки до цього опалювального сезону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?