США допоможуть Україні створити армію майбутнього — Блінкен
Категорія
Політика
Дата публікації

США допоможуть Україні створити армію майбутнього — Блінкен

США допоможуть Україні створити армію майбутнього — Блінкен
Джерело:  online.ua

За словами очільника Держдепу США Ентоні Блінкена, США допоможуть Україні побудувати сучасні військово-повітряні сили та отримати інше озброєння в рамках створення потужної сучасної армії.

Джерело: виступ Держсекретаря США

США допоможуть Україні створити потужну і сучасну армію 

Зокрема, Блінкен зазначив, що однієюд з ключових умов переговорів між Києвом та Москвою є сильна Україна, здатна захистити себе від будь-якої агресії.

Він підкреслив, що інвестиції у оборонний потенціал України не шкодять їй, а навпаки допомагають прокладати шлях до дипломатичного вирішення конфлікту.

Голова Держдепу відзначив, що США допоможуть створити "українські Збройні сили майбутнього".

Це означає - сучасні військово-повітряні сили, інтегровану протиповітряну та протиракетну оборону, сучасні танки і бронемашини, національний потенціал для виробництва боєприпасів, а також навчання й підтримку для зміцнення бойової готовності сил і техніки, - підкреслив Блінкен.

Очільник Держдепу визнав, що наразі російська злочинна армія перебуває у значно гіршому стані, а ніж до вторгнення в Україну.

Коли ви дивитеся на довгострокові стратегічні цілі й завдання президента Путіна, немає жодних сумнівів: Росія сьогодні у значно гіршому становищі, ніж до повномасштабного вторгнення. Там, де Путін прагнув проєктувати силу, він показав слабкість. Там, де він планував розділити, він об'єднав, - наголошує Блінкен.

Він також анонсував оголошення щодо надання Україні потужного пакету військової допомоги України під час саміту НАТО  у Вільнюсі 11-12 липня.

Як відзначив Блінкен, союзники підтримують зобов'язання, які вони взяли на себе під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році, коли пообіцяли Києву членство в Альянсі.

За його словами, основна увага сьогодні приділяється зміцненню відносин України та НАТО, а також приведенню нашої країни до стандартів останнього.

США відкидають заклики до проведення негайних переговорів між Україною та Росією

На думку Блінкена, заклики до негайних переговорів та територіальні поступки з боку України можуть призвести до виправдання кремлівським агресором та військовим злочинцем вторгнення.

Блінкен відкинув будь-які заклики до поступок України за формулами "земля в обмін на мир".

Він попередив, що такі перспективи будуть являти собою ілюзорний так званий "потьомкінський мир".

Припинення вогню, яке просто заморозить наявні лінії на місці - і дасть змогу Путіну зміцнити контроль над захопленою територією, відпочити, переозброїтися та знову атакувати - не є справедливим і міцним миром. Він узаконить захоплення Росією земель. Він винагородить агресора та покарає жертву, - підкреслив Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?