США готові розглядати варіанти передачі Україні F-16 — Reuters
Категорія
Україна
Дата публікації

США готові розглядати варіанти передачі Україні F-16 — Reuters

США готові розглядати варіанти передачі Україні F-16 — Reuters
Джерело:  online.ua

За словами заступника радника Білого дому з питань нацбезпеки Джона Файнера, в адміністрації президента Джо Байдена готові розглядати варіанти поставок Україні винищувачів F-16. 

Джерело:  Reuters

Що відомо про можливість отримання тих самих F-16

Зокрема, Файнер зазначив, що Вашингтон ретельно обговорюватиме питання передачі F-16 Україні із союзниками.

Ми не виключали жодних конкретних систем. Ми намагалися пристосувати нашу допомогу до тієї фази бою, в якій перебувають українці, - підкреслив Файнер.

При цьому заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх зазначила, що пакет військової допомоги Україні від США, до якого увійде 31 танк Abrams M1, передбачає також закупівлю нових танків з метою передачі українським військовим.

Частково він, про який ми оголосили 25 січня, має на меті закупити нові танки для України, - підкреслила Сінгх.

Водночас Сінгх вказала, що не може зараз окреслити часові рамки, коли Abrams з'являться в Україні, уточнивши, що мовиться не про тижні, а про місяці.

Окрім цього, заступниця речника Пентагону прокоментувала зауваження, що з'явилися у медіа стосовно начебто невеликої кількості американських танків.

Я не вважаю, що батальйон танків Abrams для України - це символічно. Це реальні спроможності, які, безумовно, забезпечать Україні перевагу на полі бою, - підкреслила представниця Міноборони США.

При цьому, за її словами, українським військовим перададуть найсучаснішу версію танків Abrams M1A2, а не A1, запаси яких є в американських військових.

Зараз ми працюємо над деталями. Ми намагаємося закупити нові танки через USAI... Це передбачає роботу з промисловістю та укладання контрактів, і частково - придбання нових танків. Тож саме в цьому і полягає наша мета в цьому процесі. Щодо того, як скоро, я просто не можу назвати вам конкретних термінів. Ми намагаємося організувати навчання, але на даний момент я не можу сказати, де і коли воно відбудеться, я просто не маю такої інформації. , - зазначила Сінгх.

M1А2 Abrams має більш досконалу оптику й систему управління, ніж А1, що дозволяє більш точне наведення на ціль, а окремий тепловізор для командира екіпажу дозволяє самостійно визначати цілі за будь-якої погоди й умов поля бою.

Також нова модифікація танка містить оцифровані механізми управління, що дозволяє машинам безперервно і автоматично обмінюватися інформацією, швидко відстежувати місцеперебування дружніх машин, ідентифікувати ворожі позиції та опрацьовувати артилерійські запити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?