США готують для України пакет військової допомоги на 1 млрд доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

США готують для України пакет військової допомоги на 1 млрд доларів

США готують для України пакет військової допомоги на 1 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Наступний пакет допомоги від США у сфері безпеки становить 1 мільярд доларів і включає боєприпаси для зброї далекого радіусу дії та броньовані медичні транспортні засоби.

Джерело: Reuters 

США виділять Україні новий пакет допомоги

Очікується, що пакет буде оголошено вже в понеділок, 8 серпня.

Чиновники на умовах анонімності заявили, що президент Джо Байден ще не підписав черговий пакет озброєнь. Вони попередили, що пакети зі зброєю можуть змінюватися за вартістю та вмістом до того, як вони будуть підписані.

Однак, якщо його буде підписано в його нинішньому вигляді, він буде оцінений в 1 мільярд доларів і включатиме боєприпаси для HIMARS, боєприпаси для зенітно-ракетної системи NASAMS і до 50 броньованих медичних транспортних засобів M113.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Новий пакет є наслідком нещодавнього рішення Пентагону дозволити українцям отримувати медичну допомогу у військовому госпіталі США в Німеччині поблизу авіабази Рамштайн.

Минулого понеділка Пентагон оголосив про окремий пакет допомоги для України на суму до 550 мільйонів доларів. Він включає додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS).

Наразі Сполучені Штати відправили в Україну 16 HIMARS і 1 липня пообіцяли відправити дві передові зенітно-ракетні системи (NASAMS).

Раніше США передали Україні 200 бронетранспортерів М113.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?