США готуються до конфлікту з РФ та Китаєм у космосі — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

США готуються до конфлікту з РФ та Китаєм у космосі — WSJ

США готуються до конфлікту з РФ та Китаєм у космосі — WSJ
Джерело:  online.ua

Пентагон вже готує військових для ймовірного протистояння РФ та Китаю у космосі через зростання загроз та напруги з боку цих двох країн.

Джерело:  The Wall Street Journal

Що відомо про підготовку США до космічної війни з РФ та Китаєм 

За інформацією видання, підготовка армії США до протистояння у космосі розпочалась через розгортання РФ та Китаєм ракет і лазерів, здатних виводити супутники із ладу, що порушує систему військових та цивільних комунікацій.

У матеріалі видання також зазначається, що у Білому домі вже запропонували збільшити витрати річного бюджету Космічних сил США з 4 до 30 млрд доларів.

Відповідна сума перевищуватиме фінансування інших підрозділів армії США.

Зокрема, до витрат уперше була додана необхідність придбання тренажерів з підготовки військових до можливих бойових дій у космосі.

Головним елементом військових контрактів Космічних сил на запуск ракет буде їхній захист від атак Китаю.
За словами керівників підрозділу, мета цих заходів - захистити супутники від обладнання супротивника, а також зробити їх менш сприйнятливими до лазерів і глушіння з космосу або з землі.

Росія готується до нескінченної війни із Заходом в Україні 

Російський диктатор Володимир Путін готує населення РФ до затяжної війни в Україні й "не розуміє, як програвати".

Нещодавно під час виступу перед робітниками авіаційного заводу в Бурятії, Путін ще раз назвав війну екзистенціальною битвою за виживання Росії.

За словами політолога Максима Трудолюбова, це було за зразком недавніх виступів, в яких російський лідер все більше схилявся до обговорення того, що спостерігачі назвали "вічною війною" із Заходом.

Путін практично перестав говорити про якісь конкретні цілі війни. Він також не пропонує бачення того, як може виглядати майбутня перемога. У війни немає ні чіткого початку, ні осяжного кінця, - зазначив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?