США хочуть відправити в Чорне море кораблі для стримування РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

США хочуть відправити в Чорне море кораблі для стримування РФ

США хочуть відправити в Чорне море кораблі для стримування РФ
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена розглядає можливість відправки найближчими тижнями військових кораблів у Чорне море, щоб підтримати Україну на тлі нарощування сил Росії на Сході нашої країни.

Джерело:  CNN  із посиланням на анонімні джерела в Пентагоні

Який план наразі є у Пентагону

Представники Міністерства оборони США переконані, що розгортання військових кораблів у Чорному морі дасть сигнал команді очільника Кремля Володимира Путіна, що Білий дім уважно стежить за ситуацією.

Що важливо також розуміти, Штати повинні за два тижні повідомити Туреччину, що вони мають намір зайти в Чорне море, однак наразі невідомо, чи надіслали таке сповіщення офіційній Анкарі.

"ВМС і надалі запускають розвідувальні літаки у міжнародний повітряний простір над Чорним морем. Мета таких дій – спостереження за діями Росії та будь-яким переміщенням військ у тимчасово окупованому Криму", - розповіли представники Пентагону.

В Білому домі звертають увагу міжнародної спільноти на те, що готові реагувати, якщо ситуація зміниться та команда Володимира Путіна перейде до більш агресивних дій.

Офіційна реакція Білого дому

Речниця Білого дому Джен Псакі нещодавно заявила, що адміністрація Джо Байдена стурбована загостренням ситуації на Донбасі.

"США все більше стурбовані нещодавньою ескалацією російської агресії у Східній Україні, включно з переміщенням російських військ біля українських кордонів. Росія зараз має більше військ біля українських кордонів, ніж за весь час з 2014 року. 5 українських військових були убиті цього тижня. Це все вкрай тривожні знаки", – наголосила представниця Білого дому.

Псакі також згадала про те, що Джо Байден тиждень тому провів телефонні переговори з українським лідером Зеленським й наголосила, що Вашингтон обговорює свою стурбованість щодо зростання напруженості та порушення режиму тиші з союзниками по НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?