США і Німеччина таємно об'єдналися проти Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

США і Німеччина таємно об'єдналися проти Путіна

США і Німеччина таємно об'єдналися проти Путіна
Джерело:  online.ua

Незважаючи на те, що між США і Німеччин виникли серйозні розбіжності щодо російського "Північного потоку-2", через що американський лідер Дональд Трамп наказав вивести частину американських військових з ФРН, Вашингтон і Берлін продовжують спільно співпрацювати у військовій сфері. Напередодні вони завершили секретні військові навчання, спрямовані на відображення загроз з боку Росії. Таємні навчання проходили на німецькій території протягом тижня. У них взяли участь майже 4,5 тисячі військових США і НАТО. Подробиці секретних навчань Німеччини і США, які були проведені в якості підготовки до можливої військової загрози з боку Росії, повідомило Європейське командування Збройних сил (EUCOM) США, передає ONLINE.UA з посиланням на Stars and Stripes.

"Навчання включали відпрацювання заходів по залученню всіх наземних, морських, повітряних, кібер і космічних ресурсів та союзників в разі конфлікту. В ході них моделювалися дії союзників по альянсу в разі війни. Вони проходили в період повсюдної стурбованості військових в зв'язку з загрозою з боку Росії ", - повідомив начальник відділу підготовки та оцінок командування EUCOM генерал-майор Джон Бойд.

Важливо відзначити, що Україна також готується до можливої загрози з боку Росії на півдні. Нещодавно відбулися масштабні військові навчання Об'єднані зусилля 2020 року, в ході яких 12 тисяч українських військових відпрацювали відсіч озброєному противнику, який по сценарію намагався прорвати оборону українських військ на окремих напрямках. Відповідно до сформованої ситуації, в Командуванні об'єднаних сил ЗС України та підпорядкованих йому органах військового управління під час навчань було прийнято рішення на вогневе ураження сил противника. Українські військові успішно реалізували прийняте рішення - вони здійснили заплановані заходи щодо стабілізації ситуації і завдали вогневого удару по військових об'єктах противника.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США остаточно вирішили вивести частину американських військових з Німеччини, але їх планують перекинути ближче до російських кордонів, наприклад, в Румунії або Болгагрію. Глава Пентагону Марк Еспер уточнив, що мова йде про передислокацію Другого бронетанкового полку сухопутних військ. Він нагадав, що ключовим принципом американського оборонного відомства, як і раніше, є посилення стримування Росії, підкресливши, що зараз з'явилася реальна можливість розмістити американські війська в країнах Балтії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?