США і РФ після початку війни в Україні використовували лінію військового спецзв'язку
Категорія
Політика
Дата публікації

США і РФ після початку війни в Україні використовували лінію військового спецзв'язку

США і РФ після початку війни в Україні використовували лінію військового спецзв'язку
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися представникам агенції Reuters, спеціальна лінія зв'язку з питань вирішення конфліктних ситуацій ("деконфліктингу"), яку створили військові США й РФ ще на початку повномасштабної війни Росії проти України, використовувалася Вашингтоном та Москвою лише один раз.

Джерело:  Reuters  з посилання нам свого інсайдера серед американських військових

США й РФ використали лінію військового спецзв'язку 

Анонімне джерело підтвердило, що Штати ініціювали дзвінок через лінію "деконфліктингу", щоб заявити Кремлю про свою стурбованість військовими операціями армії РФ поблизу об'єктів критичної інфраструктури в Україні.

Інсайдер не захотів розповідати журналістам, яка саме подія стала приводом для дзвінка, проте зазначив, що мовиться не про падіння ракети на території Польщі 15 листопада, внаслідок якого загинули двоє поляків.

Як припускає Reuters, може йтися про дії Росії навколо Запорізької атомної електростанції або оголошені українською стороною наміри російських сил підірвати дамбу Новокаховської ГЕС під час відступу з Херсонської області.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну між Москвою та Вашингтоном у березні була створена лінія "деконфліктингу", яка з'єднує Європейське командування Збройних сил США та Центр управління національною обороною Росії.

У Пентагоні тоді стверджували, що мета такої лінії полягає в уникненні будь-яких ненавмисних зіткнень у повітряному просторі НАТО або на землі. Неофіційно американські посадовці припускали, що вона також може бути використана для евакуації громадян США з окупованих територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?