США можуть оголосити про передачу Україні значної кількості танків Abrams — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

США можуть оголосити про передачу Україні значної кількості танків Abrams — WSJ

США можуть оголосити про передачу Україні значної кількості танків Abrams — WSJ
Джерело:  online.ua

Адміністрація Байдена схиляється до відправки значної кількості танків Abrams M1 в Україну. Рішення можуть оголосити цього тижня.

Джерело: The Wall Street Journal

США можуть передати Україні Abrams 

Це оголошення стане частиною ширшої дипломатичної домовленості з Німеччиною: Берлін погодиться надіслати меншу кількість власних танків Leopard 2, а також схвалить поставку більшої кількості танків німецького виробництва Польщею та іншими країнами.

Ця угода б вирішила розбіжності між США, Німеччиною та іншими європейцями щодо надання танків Україні.

Видання зазначає, що зміни в позиції США відбулися після розмови 17 січня між президентом США Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцем, під час якої Байден погодився розглянути можливість надання танків Abrams всупереч рішенням Пентагону.

Чиновники Пентагону публічно стверджували, що танки Abrams вимагають значної підготовки та матеріально-технічного забезпечення, а тому не підходять для війни в Україні зараз.

Проте офіційні особи Білого дому та Державного департаменту стали більш відкритими до надання Abrams, щоб подолати дипломатичний затор, який затримує поставки Leopard.

 На Рамштайні не погодили передачу Україні танків

19 січня під час зустрічі на авіабазі Рамштайн у Німеччині США та їхні союзники не змогли переконати Німеччину дозволити іншим країнам надсилати танки німецького виробництва.

Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив німецькому телебаченню, що німецькі та американські танки не потрібно надавати одночасно, і зазначив, що його уряд все ще зважує, що робити.

Міністр оборони Польщі заявив 24 січня, що Польща попросила у Німеччини дозволу відправити в Україну частину своїх танків німецького виробництва.

Публічно офіційні особи США похвалили Німеччину за внесок у озброєння, який вона передала Україні (ППО IRIS-T, обіцянку надіслати протиракетну батарею Patriot та БМП Marder).

В приватному порядку офіційні особи США були розчаровані відмовою Німеччини схвалити надання танків німецького виробництва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?