США можуть прискорити постачання Abrams в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США можуть прискорити постачання Abrams в Україну

США можуть прискорити постачання Abrams в Україну
Джерело:  online.ua

Пентагон прискорить поставку танків Abrams в Україну, відправивши відремонтовану стару модель, яка може бути готова швидше.

Джерело: Associated Press

Терміни доставки Abrams зменшаться

Повідомляється, що Пентагон планує доставити відремонтовані бойові машини у зону бойових дій за 8-10 місяців.

Як відомо, спочатку планувалося відправити 31 новий M1A2 Abrams, але на їх виготовлення та відправлення могло знадобитися до двох років.

Тому було прийнято рішення відправити старішу версію M1A1, яку можна взяти зі складів армії США. До того ж, ЗСУ буде легше навчитися використовувати та підтримувати саме таку машину.

Очікується, що офіційні особи Пентагону зроблять заяву про це найближчим часом.

Що відомо про постачання Україні Abrams

У січні адміністрація Байдена оголосила, що надішле танки в Україну, хоча до цього були відмови у зв’язку зі складністю в обслуговуванні та ремонті.

Повідомляється, що це рішення було частиною “ширшого політичного маневру”, адже змусив Німеччину оголосити про передачу Leopard 2 в Україну та дозволить Польщі та іншим країнам зробити те саме.

Поки незрозуміло, як скоро США почнуть навчання ЗСУ з використання, обслуговування та ремонту танків Abrams.

Пентагону також доведеться забезпечити робочий ланцюжок постачання всіх частин, необхідних для підтримки танків у робочому стані.

Представники заводу, який належить армії США та управляється General Dynamics, повідомили, що загальні обсяги виробництва можуть змінюватися залежно від умов контракту. Зараз, за їх словами, виробляється 15-20 броньованих машин на місяць, проте їх кількість можна збільшити до 33 на місяць, якщо виникне така потреба.

Abrams вперше взяли участь в бойових діях в 1991 році, мають товсту броню, 120-мм основну гармату, бронебійні можливості та вдосконалені системи прицілювання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?