США навмисно таємно модифікували HIMARS для України — WSJ
Категорія
Україна
Дата публікації

США навмисно таємно модифікували HIMARS для України — WSJ

США навмисно таємно модифікували HIMARS для України — WSJ
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена віддала наказ таємно модифікувати передані Україні пускові установки HIMARS таким чином, щоб вони не могли бути використані для запуску ракет великої дальності по території Росії. У такий спосіб Білий дім намагався не допустити ескалації війни.

Джерело:  The Wall Street Journal  з посиланням на своїх інсайдерів

Штати спеціально модифікували HIMARS для ЗСУ: що відомо

За словами анонімних джерел видання, Міноборони США модифікувало пускові установки HIMARS таким чином, щоб вони не могли стріляти ракетами великої дальності, зокрема ATACMS, які мають дальність польоту майже 300 кілометрів.

Що важливо розуміти, під час перемовин щодо передачі HIMARS ЗСУ український лідер Володимир Зеленський особисто пообіцяв команді Байдена та Пентогана, що їх у жодному разі не будуть використовуватися для нанесення ударів по цілях на російській території.

Адміністрація Джо Байдена постійно наголошувала на ризиках надання Києву далекобійної зброї. Українська сторона стверджує, що таке озброєння потрібне для уражання складів російських сил, розташованих у глибокому тилу на окупованій території, - йдеться в повідомленні.

Оскільки Білий дім справді боїться, що ескалація війни може статися незабаром - вони не передавили ЗСУ ATACMS, а також безпілотники MQ-1C Gray Eagle.

Команда Байдена визнає, що офіційний Київ не нехтує зобов'язаннями не використовувати американську зброю для ударів по російській території. Це підтверджує той факт, що команді Зеленського можна довіряти зброю більшої дальності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?