США намагалися завадити Україні вбити главу Генштабу РФ Герасимова — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

США намагалися завадити Україні вбити главу Генштабу РФ Герасимова — NYT

США намагалися завадити Україні вбити главу Генштабу РФ Герасимова — NYT
Джерело:  online.ua

Американські журналісти провели розслідування та дізналися, що влада США намагалася завадити українським силам ліквідувати главу Генштабу РФ Валерія Герасимова, коли останній знаходився з візитом у зоні бойових дій в Україні.

Джерело:  The New York Times

США просили Україну не вбивати очільника Генштабу РФ Герасимова

За словами розслідувачів, американські чиновники дізналися, що Герасимов мав намір відвідати передову, однак навмисно приховали цю інформацію від офіційного Києва, оскільки боялися, що замах на його життя може призвести до війни між Штатами та РФ.

Попри намагання Вашингтона, влада України все-таки дізналася про плани глави Генштабу РФ.

Після внутрішніх дебатів Білий дім зважився на неочікуваний крок, попросивши Україну припинити атаку.

Ми сказали їм не робити цього... Ми сказали: "Гей, це занадто, - розповідає американський чиновник, який говорив на умовах анонімності.

Однак заклик США надійшов до Києва занадто пізно. Представники ЗСУ заявили Штатам, що вони вже розпочали атаку на позиції генерала.

Десятки росіян загинули під час удару, однак, генерал Герасимов до числа загиблих не увійшов. Після цього російські воєначальники скоротили свої візити на фронт, - пише видання.

Як уже згадувалося раніше, 28 квітня українські журналісти з посиланням на своїх інсайдерів заявляли, що до Ізюма прибув Герасимов, щоб особисто здійснювати командування окупаційними військами РФ.

Тоді ексглава МВС Арсен Аваков повідомляв, що ЗСУ вдарилт по польовому штабу командування військ РФ під Ізюмом, коли там знаходився Герасимов. Ходили чутки, що останній отримав серйозне поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?