США не перешкоджають Україні розробляти озброєння великої дальності — Пентагон
Категорія
Світ
Дата публікації

США не перешкоджають Україні розробляти озброєння великої дальності — Пентагон

США не перешкоджають Україні розробляти озброєння великої дальності — Пентагон
Джерело:  online.ua

США не працюють над перешкоджанням Україні розробляти власну зброю для завдавання ударів великої дальності, які можуть потенційно бути націлені на Росію.

Джерело: CNN

США не перешкоджають Україні працювати над ударами по РФ

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США перешкоджають Україні розвивати власний ударний потенціал великої дальності, який потенційно міг би вражати ціль на території Росії.

Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свій власний потенціал, - сказав він.

Його коментарі з’явилися після того, як високопосадовець Державного департаменту США припустив, що українці стоять за ударами безпілотників по двох російських базах 5 грудня.

Також посадовець прямо звинуватив президента Росії Володимира Путіна у вчиненні воєнних злочинів через завдавання ударів по цивільному населенню та інфраструктурі.

Заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд сказала, що «ніхто не взяв на себе відповідальність» за атаки безпілотників, але додала, що «український народ неймовірно інноваційний; вони створюють власні дрони, повітряні та морські, які є неймовірно ефективними».

Крім того, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США «не заохочували і не дозволяли українцям завдавати ударів всередині Росії».

Виступаючи на прес-конференції з міністром оборони Ллойдом Остіном та їхніми австралійськими колегами, Блінкен сказав, що йому відомо про повідомлення про удари безпілотників по території Росії, але він не має додаткової інформації.

Раніше речник Держдепартаменту США Нед Прайс зазначив, що США не давали Україні зброї, яка могла б завдавати ударів поза кордонами країни, також Штати не спонукали Київ атакувати цілі в РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?