США оголосили про черговий пакет допомоги на $350 млн
Категорія
Економіка
Дата публікації

США оголосили про черговий пакет допомоги на $350 млн

США оголосили про черговий пакет допомоги на $350 млн
Джерело:  online.ua

Державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок оголосив про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на загальну суму 350 мільйонів доларів.

Джерело: Ентоні Блінкен

США оголосили про черговий пакет допомоги на $350 млн

Сьогодні, відповідно до делегування повноважень президентом Байденом, я даю дозвіл на передання Україні американського озброєння та обладнання на суму 350 мільйонів доларів, - зазначається в заяві держсекретаря США.

Новий пакет військової допомоги містить додаткові боєприпаси для наданих США реактивних систем залпового вогню HIMARS та гаубиць, а також боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, ракети HARM, протитанкову зброю, річкові катери та інше обладнання.

Ми вітаємо більш ніж 50 країн, які об'єднались заради підтримки України в її захисті суверенітету і територіальної цілісності. Тільки Росія може припинити свою війну сьогодні. Поки вона цього не зробить, ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, - підкреслив Блінкен.

Що важливо знати про допомогу Україні від США

Що важливо розуміти, ЗСУ отримають допомогу від США в рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI).

На відміну від пакетів озброєнь, які беруться безпосередньо з американських збройних запасів і можуть бути швидко відправлені в Україну, пакети USAI закуповуються або замовляються у промисловості.

За словами представників Пентагону, це оголошення є стартом процесу укладання контрактів на надання додаткових можливостей українським бійцям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?