США оцінили можливості вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

США оцінили можливості вступу України в НАТО

США оцінили можливості вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати Америки підтримують членство України в НАТО. Глава Держдепу США Ентоні Блінкен вважає, що українська держава вже має всі необхідні інструменти для потенційного вступу в Альянс.

Джерело: виступ Блінкена в Комітеті у закордонних справах Сенату

"Ми підтримуємо членство України в НАТО. І сьогодні у неї є всі необхідні інструменти для подальшого просування в цьому напрямку", - заявив Блінкен.

Держсекретар США пояснив, що на сьогоднішній день не всі країни члени НАТО підтримують надання Україні ПДЧ. США ж чекають від офіційного Києва формування ефективної системи боротьби з корупцією.

Блінкен закликав Київ не вимагати ПДЧ, а користуватися наявними інструментами підготовки країни до можливого членства в НАТО, включаючи щорічну програму, від якої, за оцінкою США, Україна тільки виграє.

"Сам план дій з набуття членства повинен бути розроблений за повним консенсусом всіх країн-членів НАТО. Вважаю, що деякі держави зараз це підтримують в меншій мірі, ніж інші", - визнав Блінкен.

Зеленський вимагає від Байдена прискорити членство України в НАТО

Під час недавньої розмови з американським президентом Джо Байденом український глава Володимир Зеленський підняв питання вступу України в НАТО. Він закликав сформувати чіткий план кроків для євроатлантичної інтеграції Україн з прив'язкою до конкретних календарних дат.

Президент сказав Байдену, що час заяв і декларацій про наміри має залишитися в минулому, і пора переходити до дій.

"Не може бути сумнівів у тому, що Україна за своїм ціннісним фундаментом є невід'ємною частиною Європи. Зараз, в новій ситуації в Європі, потрібен саме логістичний план вступу України в Альянс в найближчому майбутньому. НАТО для нашої держави - це спосіб максимального захисту", - сказав Зеленський Байдену.

Український лідер нагадав Байдену, що рух України в НАТО також надасть можливість досягти передумов для установки на Донбасі стабільного і тривалого миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?