США оцінили ймовірність ядерного удару РФ по Україні після рішення Путіна щодо Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

США оцінили ймовірність ядерного удару РФ по Україні після рішення Путіна щодо Білорусі

США оцінили ймовірність ядерного удару РФ по Україні після рішення Путіна щодо Білорусі
Джерело:  online.ua

Наразі США не бачать жодних ознак переміщення ядерної зброї РФ на територію Білорусі після заяви Путіна.

Джерело: CNN

США не зафіксували жодних ознак переміщення ядерної зброї РФ

Під час онлайн брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, що Сполучені Штати наразі не фіксували жодного переміщення тактичної ядерної зброї "або чогось подібного" після заяви Путіна.

І ми, звісно, не бачили жодних ознак того, що Путін ухвалив рішення застосувати зброю масового знищення – враховуючи ядерну зброю – всередині України, - зауважив представник адміністрації США.

До того ж він підкреслив, що у Вашингтоні серйозно сприймають це питання.

Ми продовжуємо стежити за цим дуже, дуже уважно. І досі ми не побачили нічого, що змусило б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування, - зауважив Кірбі.

Чому Путін розміщує ядерну зброю у Білорусі

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов прокоментував рішення президента РФ щодо передачі Білорусі одного ОТРК "Іскандер" — потенційних носіїв ядерної зброї.

Зрозуміло, що це підняття ставок. Хоча і Сполучені Штати, і Європейський Союз в ці ситуації дуже чітко й однозначно реагують, що на цей шантаж вестися не планують, – заявив Юсов.

За його словами, ГУР контролює пересування ядерної зброї та будування сховищ для її зберігання.

Ця інформація має під собою підстави. І, звичайно, нічого тут непоміченим не може бути під час переміщення ядерного озброєння і будівництва подібних об’єктів, — додав представник ГУР.

При цьому представник Юсов назвав поточну ситуацію "жонглюванням словами". Він додав, що про переміщення самої ядерної зброї наразі не мовиться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?