США озвучили новий план стосовно Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

США озвучили новий план стосовно Північного потоку-2

США озвучили новий план стосовно Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена обіцяє переслідувати фізичних та юридичних осіб, причетних до будівництва скандального російського газогону "Північний потік - 2". З такою заявою виступив речник Державного департаменту Нед Прайс.

Джерело: "Укрінформ"

США обіцяють переслідувати причетних до будівництва "Північного потоку-2"

"Ми будемо вживати відповідних заходів проти організацій та фізичних осіб, залучених до діяльності, яка підпадає під санкції і це демонструватиме, що ми й далі займаємо позицію проти цього трубопроводу", - наголосив представник Держдепу Штатів.

За словами Неда Прайса, команда Джо Байдена має намір використовувати не лише санкції, а й дипломатичні інструменти.

Речник американського дипломатичного відомства звернув увагу на те, що позиція Білого дому щодо газогону залишається чіткою. Вона полягає у тому, що офіційний Вашингтон виступає проти трубопроводу, оскільки це геополітичний проєкт команди очільника Кремля Володимира Путіна, який загрожує європейській енергетичній безпеці та підриває безпеку інших країн-партнерів, зокрема і України.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно адміністрація американського лідера Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора "Північного потоку-2" - Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.

Очільник Білого дому пояснив своє неочікуване рішення тим, що проєкт вже фактично добудований, а також небажанням й далі псувати відносини з членами Європейського Союзу.

Окрім того, відомо, що раніше радник Джо Байдена з національної безпеки Джейкоб Салліван і Ян Геккер, зовнішньополітичний радник німецької лідерки Ангели Меркель на переговорах у Вашингтоні обговорили будівництво газопроводу "Північний потік - 2".

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?