США озвучили Зеленському безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

США озвучили Зеленському безкомпромісну вимогу

США озвучили Зеленському безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Антикорупційна реформа була однією з основних передвиборних обіцянок президента України Володимира Зеленського та його команди. Але сьогодні боротьба з корупцією в Україні не дає тих результатів, яких чекають від офіційного Києва міжнародні союзники. Загострилася ситуація після резонансного рішення КСУ скасувати покарання чиновників за неправдиві відомості в деклараціях і фактично заблокувати е-декларування. На цей конституційний переворот в Україні миттєво відреагували європейські партнери нашої країни, які вимагають, щоб Зеленський діяв швидко і рішуче, інакше станеться неприпустимий відкат від реформ, а вони є головною умовою підтримки України з боку ЄС і міжнародних фінансових організацій. Влада США, зокрема, критикує Зеленського за недостатнє реагування на ситуацію. Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін навіть записала відеозвернення, в якому закликала президента України не відступати від принципів боротьби з корупцією і реалізувати бажання українців на шляху до євроінтеграції, за яку багато людей віддали свої життя на Майдані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Квін нагадала Зеленському, що сім років тому українці зібралися на Майдані з вимогами до свого уряду почути їх голос і продовжити євроатлантичну інтеграцію України. Вона вважає, що саме завдяки сміливим і рішучим громадянам країни Україна вийшла на шлях реформ, на якому було зроблено нелегке просування вперед. Вона зазначила, що в країні з'явилися нові інститути, спрямовані на зменшення корупції, поглиблення партнерських відносин з НАТО і ЄС, почали стабільно працювати банківська і енергетична галузі.

"Потрібно ще чимало зробити, щоб здійснити прагнення Революції Гідності. Головним серед таких зусиль є зміцнення інститутів, які борються з корумпованими впливовими колами, які підкуповують суддів, купують народних депутатів і погрожують журналістам і громадянському суспільству. До тих пір, поки від цих осіб, які дбають лише про власні інтереси, не зажадають дотримання тих же правил, що і від звичайних громадян, мрії Євромайдану не здійсняться ", - зазначила Квін.

Тимчасова повірена у справах США в Україні натякнула Зеленському, що він, незважаючи на свої передвиборні обіцянки, вирішив відступити від принципів боротьби з корупцією, в чому раніше особисто звинувачував минулу владу. Вона підкреслила, що Захід стривожений таким станом справ і розраховує, що український глава оперативно вирішить проблему.

"Нинішній президент Володимир Зеленський і його партія "Слуга народу" прийшли до влади на хвилі ряду заяв, серед яких були обіцянки посилити боротьбу з корупцією, в недостатності якої вони звинувачували попередню владу. В даний час на Заході стривожені значним відступом від принципів боротьби з корупцією в Україні, починаючи з найвищого рівня, коли Конституційний суд скасував ряд антикорупційних кроків, як і масовим кумівством серед нової влади, з чим вона теж обіцяла боротися ", - підкреслила Квін.

Важливо відзначити, що Квін вже попереджала Зеленського, що російський лідер Володимир Путін веде не тільки відкриту агресію проти України на Донбасі і в Криму, а й намагається провалити євроатлантичну інтеграцію України через своїх маріонеток у Верховній Раді. Вона вважає, що проросійські сили все активніше намагаються чинити опір реформам Зеленського, в яких президент України досяг успіху. Квін обурена тим, що олігархи, чиї інтереси зачіпають досягнення Зеленського, до сих впливають на парламент, суддів та інших посадових осіб, щоб підірвати порядку денного президента і система працювала в їх користь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський жорстко відреагував на гучний корупційний скандал. Він звільнив главу Чернігівської РДА Сергія Журмана, який попався на хабарі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?