США вперше в історії перекидають до Польщі винищувачі F-22 Raptor
Категорія
Світ
Дата публікації

США вперше в історії перекидають до Польщі винищувачі F-22 Raptor

США вперше в історії перекидають до Польщі винищувачі F-22 Raptor
Джерело:  online.ua

Як стверджують представники командування ВПС США в Європі та Африці, шість американських винищувачів F-22 Raptor були перекинуті до Польщі в рамках місії НАТО "повітряного прикриття".

Джерело:  Defence24.pl

Штати вирішили перекинути до Польщі винищувачі F-22 Raptor

Новітні винищувачі ВПС, F-22 Raptor, приземлилися на базі RAF Lakenheath в Англії на шляху до 32-ї тактичної авіабази в Лаську, Польща, для підтримки місії НАТО з повітряного захисту в Європі, - повідомляють у ВПС США.

Що важливо розуміти, місія об’єднує підрозділи протиповітряної та протиракетної оборони союзників під командуванням НАТО та має на меті створити "майже безперебійний щит від Балтійського до Чорного моря". Це один із наслідків нещодавнього саміту НАТО в Мадриді.

Фото — flickr.com

Згідно з останніми даними, американські винищувачі мають намір розмістити на авіабазі в Лаську.

Що важливо розуміти, це вперше в історії винищувачі F-22 передані під командування НАТО для захисту повітряного простору на європейських теренах.

Окрім того, наголощується, що відправлені літаки належать до 90-ї винищувальної ескадрильї, що базується на базі Елмендорф-Річардсон на Алясці.

Не можна також не згадати про те, що F-22 Raptor називають першим літаком п'ятого покоління в американській авіації. Він здатен виконувати місії "повітря-повітря" і "повітря-земля".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?