США підтримали ПДЧ для України та її вступ в НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

США підтримали ПДЧ для України та її вступ в НАТО

США підтримали ПДЧ для України та її вступ в НАТО
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати підтримали надання Україні плану дій для членства в НАТО та підтримали в цілому євроатлантичні прагнення Києва, заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами очільника президентської адміністрації, підтримку американська сторона висловила під час переговорів Києва з держсекретарем Ентоні Блінкеном.

“Ми отримали сьогодні чергове підтвердження щодо повної підтримки можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО. Варто зазначити, що в Північноатлантичному альянсі багато учасників, крім США, тому робота триває. США - наш стратегічний партнер і повністю підтримує наш вступ до НАТО”, - пояснив Єрмак.

Він зауважив, наразі поки що не підтверджено участь президента Володимира Зеленського в саміті союзників НАТО. Він запланований на 14 червня у Брюсселі.

“На сьогодні відсутні будь-які докази участі президента України в саміті НАТО, який відбудеться 14 червня у Брюсселі, у рамках якого заплановано обговорення отримання Україною Плану дій щодо вступу в Північноатлантичний альянс”, - додав голова ОП.

Він підтвердив, що Зеленський із Блінкеном обговорили будівництво газопроводу “Північний потік-2” у Балтійському морі. Американська сторона цілковито підтримує позицію України з приводу кремлівського газогону - вони проти завершення його будівництва на користь інтересів Києва.

Також питанням переговорів стала співпраця у військовій галузі. Наприклад, йшлося про Чорноморський регіон.

“Це питання обговорювалося і обговорюється. Ми розглядаємо різні форми нашої кооперації, зокрема, геополітичні та військові. Конкретніші подробиці можуть стати відомими громадськості, сподіваюся, вже незабаром”, - наголосив Єрмак.

ПДЧ для України

План дій для членства в НАТО союзників закликали раніше дати безпосередньо у Києві. Такі прагнення підтримали окремі держав Євросоюзу та Альянсу. Наприклад, стійки стратегічні партнери України з балтійського блоку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?