США погодились продати Україні ЗРК NASAMS
Категорія
Україна
Дата публікації

США погодились продати Україні ЗРК NASAMS

США погодились продати Україні ЗРК NASAMS
Джерело:  online.ua

Держдеп США схвалив угоду про можливість продажу Україні ЗРК NASAMS і необхідного супутнього обладнання.

Джерело: сайт Агентства співробітництва у сфері безпеки Пентагону

США погодились продати Україні ЗРК NASAMS

Орієнтовна вартість складає близько 285 мільйонів доларів. Агентство зі співробітництва в галузі безпеки та оборони надало необхідну сертифікацію, повідомивши Конгрес США.

Уряд України запросив закупівлю національної перспективної зенітно-ракетної системи NASAMS, яка включає:

  • один радар AN/MPQ-64F1 Sentinel;

  • Центр розподілу вогню (FDC);

  • пускові установки;

  • приймачі GPS;

  • набори інструментів;

  • первинні двигуни;

  • технічна підтримка уряду США та підрядників.

Цей пропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та цілей національної безпеки Сполучених Штатів шляхом підвищення безпеки країни-партнера, яка є силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі, - йдеться у повідомленні агентства.

Зазначається, що Україна гостро потребує підвищення своїх можливостей щодо захисту від російських ракетних ударів та авіації. Придбання та ефективне розгортання цього потенціалу підвищить здатність України захищати свій народ та критично важливу національну інфраструктуру.

NASAMS - це пересувний зенітно-ракетний комплекс, який може випустити 72 ракети за 12 секунд. Його застосовують для збиття літаків, гелікоптерів та крилатих ракет у радіусі до 40 км.

У Білому домі заявили про приречене становище армії РФ в Бахмуті 

За словами координатора Ради нацбезпеки США при Білому домі Джона Кірбі, Бахмут перетворився на м'ясорубку для злочинної російської армії та найманців ПВК "Вагнера".

Цей наступ, фактично, обійшовся Росії страшенно дорого. І, як я вже казав, це стало для них певним чином м’ясорубкою, - зазначив представник Білого дому.

Оціночні цифри, озвучені Вашингтоном про втрати росіян під Бахмутом ще на початку травня, є точними, сказав Кірбі. Однак відтоді росіяни щоденно втрачали ще більше сил.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр підкреслила, що компанія із захоплення Бахмута стала для російської армії найдорожчою в плані втрат особового складу та військової техніки.

За її словами, українські фахівці з інформаційної протидії провели дослідження і дійшли висновку, що єдине, чого боїться російська влада, – це кількість їхніх загиблих на території України.

Влада РФ усіляко приховувала кількість вбитих, але зараз це вже неможливо приховати. Бахмутська кампанія для них є найдорожчою не тільки в сенсі озброєння та військової техніки, але вона найдорожча для них в сенсі людських втрат. Скільки вони поклали там людей – це складно уявити. Складно уявити, що у 21 столітті держава може настільки не берегти своїх людей, - зазначає Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?