США поновили депортацію громадян РФ – The Guardian
Категорія
Світ
Дата публікації

США поновили депортацію громадян РФ – The Guardian

США поновили депортацію громадян РФ – The Guardian
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, влада США поновили депортацію громадян держави-агресорки, зокрема й тих росіян, які намагалися втікти від мобілізації.

Джерело: The Guardian

США знову депортують росіян

Редакція видання звертає увагу на те, що після початку повномасштабної російсько-української війни США призупинили депортацію громадян країни-агресорки.

Проте нещодавно громадянина РФ, який приїхав у Штати, втікаючи від мобілізації, депортували назад.

За словами представників імміграційної та митної служби США, вони досі віддана дотриманню імміграційних законів. Також вони продовжують запевняти, що депортують, зокрема, в Росію, відповідно до керівних принципів висилки зі Сполучених Штатів.

Поки журналістам не вдалося з'ясувати, коли саме поновилися депортації у Росії.

Що про це говорять експерти

Як стверджує американська юристка Дженніфер Скарборо, у неї є клієнти росіяни, які попросили притулку в США через страх бути мобілізованими.

Співробітники імміграційної служби повідомили їй, що одного з чоловіків депортували на вихідних. Адвокатка не сумнівається, що його відправили до Росії. Ще двоє інших клієнтів вже отримали наказ про примусове видворення та можуть бути депортовані найближчим часом, - пише видання.

Представники імміграційної служби дійшли висновку, що страх перед призовом до армії не відповідає критеріям визначення "достовірного страху", і кожен з них подав апеляцію до імміграційного судді, який погодився з тим, що вони не відповідають цим критеріям.

Імміграційне законодавство США дозволяє особам, які не є громадянами країни, вимагати звільнення від депортації, включно з провадженням, пов'язаним із страхом. Однак, після того, як усі належні судові процедури та апеляції були вичерпані, і негромадяни залишаються підлягати остаточному розпорядженню імміграційного судді про видворення, офіцери можуть здійснити видворення, - заявляє Імміграційна служба США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?