США попередили Кремль щодо наслідків у разі ядерного удару по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

США попередили Кремль щодо наслідків у разі ядерного удару по Україні

США попередили Кремль щодо наслідків у разі ядерного удару по Україні
Джерело:  online.ua

США на протязі останніх кількох місяців попереджають керівництво Кремля про відповідні наслідки у разі застосування тактичної ядерної зброї у війні проти України.

Джерело:  The Washington Post

США непокояться через загрозу застосування РФ ядерної зброї в Україні

Зазначається, що представники Білого дому навмисно надсилати нечіткі повідомлення Кремлю щодо реакції у разі застосування РФ ядерної зброї у війні проти України.

До надсилання повідомлень причетний Державний департамент США. Проте невідомо, хто доставляв повідомлення та їх зміст. Також неясно, чи отримувала Москва попередження перед недавнім виступом Володимира Путіна 21 вересня, коли він в черговий раз пригрозив ядерною зброєю.

Американські експерти турбуються, що Росія може використати тактичну ядерну зброю меншого розміру, яку називають "ядерною зброєю поля бою". Водночас поки не зафіксовано переміщення РФ такого озброєння.

Офіційні особи США зосередили зусилля цього тижня на Генасамблеї ООН, щоб не допустити використання Росією ядерної зброї. Зокрема, держсекретар Ентоні Блінкен на засідання Радбезу ООН заявив, що ядерні погрози РФ мають бути припинені.

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський зазначив, що війна в Україні має завершитись раніше, аніж на території України будуть ліквідовані всі військові та найманці кремлівської окупаційної армії.

Він точно ніколи не говорить правди і його слова не співпадають з його діями. Питання не в тому, що він 300 тисяч людей мобілізує, питання в тому, що мобілізація у РФ проходить вже давно і ми всю цю інформацію мали від нашої розвідки. Ми знаємо, що ці 300 тисяч, всі ці анкети були заповнені, все за людей давно зробили, - зазначив Зеленський.

За його словами, кремлівське керівництво розраховувало на цю мобілізацію і чекало на її оголошення, та одночасно проводило приховану мобілізацію на території РФ.

Людей примусово мобілізовували, їх кидали сюди, щоб вони загинули. Коли у них закінчились кадрові офіцери, вони почали брати різних пенсіонерів, закінчились пенсіонери - почали брати молодих курсантів. Це просто діти, які приїхали гинути сюди заради амбіцій однієї людини у світі, яка хоче воювати, - наголосив президент.

Президент зазначив, що Путін буде відправляти людей на війну в Україну, оскільки йому все одно скільки їх тут буде.

Я б не хотів говорити, що війна закінчиться тоді, коли закінчаться ці люди, яких він відправляє на війну. Я вважаю, що війна повинна закінчитися раніше, але хтось повинен вправити мозок військово-політичному керівництву РФ, - зазначив голова держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?