США роблять все для швидкої доставки HIMARS в Україну — Пентагон
Категорія
Світ
Дата публікації

США роблять все для швидкої доставки HIMARS в Україну — Пентагон

США роблять все для швидкої доставки HIMARS в Україну — Пентагон
Джерело:  online.ua

Міністр оборони США Ллойд Остін провів переговори з українським колегою Олексієм Резніковим і запевнив його у тому, що США роблять все можливе для швидкої доставки військового обладнання в Україну.

Джерело: Міністр оборони США Ллойд Остін

Сьогодні вдень я розмовляв телефоном зі своїм добрим другом та українським колегою Олексієм Резніковим. Я запевнив його, що ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше доставити обладнання до України для протидії російській агресії, - написав Остін.

У Пентагоні повідомили, що Остін і Резніков обговорили підсумки нещодавньої зустрічі у форматі "Рамштайн" та поточну безпекову допомогу Україні, зокрема недавнє зобов'язання США надати додаткові високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS.

Держсекретар Остін запевнив міністра Резнікова, що Сполучені Штати намагаються якомога швидше доставити обладнання в Україну. Міністр Резніков також повідомив про ситуацію на місці. Обидва лідери домовилися підтримувати тісну координацію, - повідомили там.

Нагадаємо, що США оголосили про ще один пакет допомоги Україні, який включає чотири додаткових системи HIMARS, що дає Україні загалом 16 таких систем; чотири командно-штабних машини; додаткове протитанкове озброєння, запчастини та інше спорядження; 36000 снарядів калібру 105 мм, до 580 додаткових тактичних безпілотних авіаційних комплексів Phoenix Ghost.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?