Це не кінець: в США пригрозили Коломойському
Категорія
Політика
Дата публікації

Це не кінець: в США пригрозили Коломойському

Це не кінець: в США пригрозили Коломойському
Джерело:  online.ua

Тимчасовий повірений у справах США в Україні, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент звернув увагу на те, що заборона Сполучених Штатів на в’їзд скандального українського олігарха Ігоря Коломойського є лише першим кроком, який перебував у компетенції зовнішньополітичного відомства, Держдепартаменту.

Джерело: "Радіо Свобода"

В США прокоментували санкції США проти Коломойського

"Є інші можливості – я про Міністерство фінансів. Тобто це не кінець цієї історії. І питання також є у Федерального бюро розслідувань та нашого Міністерства юстиції. Минулого року стало відомо, що є справа проти Коломойського. І побачимо, чим це закінчиться. Але ми знаємо, що це проблематично. Якщо було не все за законом у нас – це наша справа, а якщо він це ж зробив тут, в Україні – це ваша справа", - наголосив представник Державного департаменту США.

Окрім того, американський дипломат вирішив нагадати, що український експрем’єр Павло Лазаренко "сидів у нас 10 років", а бізнесмен Дмитро Фірташ зараз перебуває в Австрії під загрозою екстрадиції до США.

Боротьба з олігархами в Україні

За останній час РНБО ухвалила кілька гучних рішень про санкції проти "злодіїв в законі", контрабандистів і олігархів. Вже на цьому тижні, як обіцяв президент Володимир Зеленський, у Верховній Раді також зареєструють так званий закон про олігархів.

Конкретні норми закону про олігархів поки не оголошуються. Раніше Зеленський пояснював, що документ буде спрямований не на те, щоб убити великий бізнес, а щоб викорінити вплив олігархічної системи в країні.

"Впливу на медіа не буде, впливу на політику не буде, впливу на чиновників не може бути, але якщо це станеться, ці люди отримають квиток під назвою "олігарх". Вони з’являться в спеціальному реєстрі. І тоді їх великий бізнес може втратити більшу частину активів за кордоном ", — попереджав Зеленський.

У РНБО кажуть, що зараз в Україні є 13 олігархів, але імена їх не називаються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?