США схвалять передачу німецьких танків Leopard Україні — Бундестаг
Категорія
Світ
Дата публікації

США схвалять передачу німецьких танків Leopard Україні — Бундестаг

США схвалять передачу німецьких танків Leopard Україні — Бундестаг
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати Америки дозволять постачання німецьких танків Leopard 2 Україні, очікуючи, що Німеччина виконає своє зобов’язання.

Джерело: Twitter  голови оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнесс Штрак-Циммерман

США дозволять поставити Україні німецькі танки Leopard 2

Голова оборонного комітету Бундестагу зазначила, що США дозволять постачати німецькі танк Leopard 2, коментуючи інформацію німецьких ЗМІ.

Це було підтверджено під час мого візиту до Вашингтона під час усіх дискусій у Державному департаменті, Конгресі та Сенаті, – зазначила німецька політикиня.

За словами Штрак-Циммерман, американські партнери очікують, що Берлін виконає свої зобов'язання.

Ми не повинні кидати Україну. Вам потрібні танки, - додала вона.

Що відомо про німецькі танки Leopard 2?

Танк Leopard – наймасовіша важка бойова машина в Європі. Модель Leopard 1 стоїть на озброєнні 14 країн, 7 із яких – європейські. Перше покоління танку, що створене у 1956 році, зараз знімається з озброєння та замінюється на нові. Усього вироблено щонайменше 4744 цих танків.

Танк Leopard 2, який прийшов на зміну першого покоління моделі, випущений у кількості 3600 примірників і є основним варіантом для модернізації європейських армій. З 18 операторів танка 12 перебувають у Європі. Ще шість країн світу планують поставити його на озброєння.

Основна зброя – нестабілізована нарізна гармата Royal Ordans L7A3 105 мм довжиною 51 калібр. 15 снарядів до неї розташовані у вежі, ще 60 зберігаються у корпусі.

Друге озброєння – спарений кулемет MG3 7,62 мм з боєкомплектом 1250 набоїв. Також у комплекті приціл-дальномір навідника TEAM-1A (збільшення х8 та х16), резервний TZF-1A (х8) та панкратичний приціл командира TRP-1A (x6-x20).

Leopard 2 отримав систему стабілізації та термозахист зброї, модернізацію гусениць, пасивні інфрачервоні прилади спостереження та покращений комплект для водного водіння. Також було посилено бронювання вежі, покращено фільтри двигуна та захист зброї від ураження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?