США та ЄС звернулися до Сербії і Косово на тлі нової хвилі ескалації
Категорія
Світ
Дата публікації

США та ЄС звернулися до Сербії і Косово на тлі нової хвилі ескалації

США та ЄС звернулися до Сербії і Косово на тлі нової хвилі ескалації
Джерело:  online.ua

Влада США та Євросоюзу публічно висловили занепокоєння на тлі погіршення ситуації на півночі частково визнаного Косова. Окрім того, офіційні Вашингтон та Брюссель публічно закликали всіх причетних зробити все можливе для якнайшвидшої деескалації та утриматись від нових провокацій.

Джерело:  заяви  прессекретарів шефа європейської дипломатії Жозепа Борреля та Держдепу США

Штати та Євросоюз закликали Косово й Сербію до деескалації

Ми працюємо з президентом Сербії Александаром Вучичем та прем'єр-міністром Косова Альбіном Курті над пошуком політичного рішення з метою розрядки напруженості та узгодження подальших дій в інтересах стабільності, безпеки та добробуту всіх місцевих громад, – мовиться у зверненні США та ЄС.

Окрім того, офіційний Вашингтон нагадв про важливість подальшої підтримки зусиль Євросоюзу в регіоні через Місію з питань верховенства права в Косово (EULEX), що буде продовжувати стежити за всіма розслідуваннями та подальшими судовими процесами з метою сприяння дотриманню прав людини.

Ми також очікуємо, що Косово і Сербія повернуться до створення умов, сприятливих для примирення, регіональної стабільності та співпраці на благо своїх громадян. Усі зобов'язання в межах їхнього діалогу мають бути повністю виконані без зволікань, – наголошують представники офіційних Вашингтона та Брюсселя.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?