США та НАТО звернулися з пропозицією до Путіна стосовно України
Категорія
Політика
Дата публікації

США та НАТО звернулися з пропозицією до Путіна стосовно України

США та НАТО звернулися з пропозицією до Путіна стосовно України
Джерело:  online.ua

15 січня команда американського лідера Джо Байдена та керівництво НАТО заявили про готовність до нової зустрічі з представниками російської влади в рамках дипломатичного діалогу щодо деескалації навколо України. Про це стало відомо після завершення телефонних перемовин очільника Державного департаменту США Ентоні Блінкена та генсека НАТО Єнса Столтенберга.

Джерело:  Держдеп США

США та НАТО готові до нових перемовин з РФ, щоб вирішити проблему навколо України

Державний секретар Ентоні Блінкен сьогодні провів розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, щоб обговорити подальші кроки після засідання Ради Росія-НАТО, що відбулося 12 січня. Сполучені Штати й НАТО готові знову зустрітися з Росією та віддані продовженню дипломатичних зусиль та взаємного діалогу, - йдеться в повідомленні на сайті американського дипломатичного відомства.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Окрім того, американські дипломати звертають увагу на те, що офіційний Вашингтон та його союзники по НАТО єдині у своєму дипломатичному шляху, а також продовжують вимагати у Кремля вжити негайних заходів щодо деескалації агресії, що триває проти України.

Що важливо розуміти, члени Альянсу під час засідання 12 січня в Брюсселі відмовили команді Володимира Путіна у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному флангу.

Офіційна Москва почала стверджувати, що не збираються йти на компроміси щодо своїх вимог, а також - що не бачать підстав для проведення зі США нового раунду переговорів щодо гарантій безпеки найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?