США та РФ обміняли ув'язнену баскетболістку Грайнер на торговця зброєю Бута
Категорія
Світ
Дата публікації

США та РФ обміняли ув'язнену баскетболістку Грайнер на торговця зброєю Бута

США та РФ обміняли ув'язнену баскетболістку Грайнер на торговця зброєю Бута
Джерело:  online.ua

8 грудня відбувся обмін американської баскетболістки Брітні Грайнер, яка була ув'язнена в РФ за зберігання наркотиків, на росіянина Віктора Бута, який відбував покарання в США за торгівлю зброєю.

Джерело: президент США Джо Байден

США та РФ обмінялися ув'язненими

Президент США Джо Байден підтвердив, що Грайнер звільнили і вона повертається додому.

Я радий повідомити що вона в хорошому настрої. Але факт залишається фактом: вона втратила місяці свого життя та пережила цю травму. Тепер їй треба провести час зі своїми близькими, щоб оговтатися та зцілитися після того, як її незаконно затримали, - сказав Байден під час брифінгу.

Байден додав, що баскетболістка багато зробила для США і представляла "найкращу Америку", проте вона не просила для себе особливого ставлення.

Також вона закликала "не забувати про неї та інших затриманих американців".

У МЗС РФ зазначили, що обмін відбувся в аеропорту Абу-Дабі в Обʼєднаних Арабських Еміратах.

Нагадаємо, що 31-річну дворазову золоту медалістку Олімпійських ігор Брітні Грайнер було затримано 17 лютого 2022 року в московському аеропорту «Шереметьєво» через реакцію службового собаки.

У її електронній сигареті знайшли гашишну олію, яка заборонена в РФ.

У серпні 2022 року Грайнер засудили до 9 років вʼязниці.

Російський бізнесмен Віктор Бут у 2012 році був засуджений у США до 25 років позбавлення волі за торгівлю зброєю та підтримку тероризму.

У липні 2022 року адміністрація Байдена запропонувала РФ обміняти двох засуджених в Росії американців на російського торговця зброєю Віктора Бута.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?