США та Японія і Нідерланди домовились щодо обмежень експорту передових технологій до Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Японія і Нідерланди домовились щодо обмежень експорту передових технологій до Китаю

США та Японія і Нідерланди домовились щодо обмежень експорту передових технологій до Китаю
Джерело:  online.ua

США, Японія та Нідерланди домовились щодо обмежень на експорт до Китаю передових технологій з виробництва мікросхем.

Джерело:  Bloomberg

США намагаються зірвати початок виробництва мікросхем у Китаї

Зазначається, що угода націлена підірвати зусилля Пекіна з організації власного виробництва мікросхем у КНР.

Зокрема, відповідно до неї, поширюються деякі заходи експортного контролю, прийняті США в жовтні, на компанії, що базуються у двох країнах-союзниках, зокрема ASML Holding NV, Nikon Corp. і Tokyo Electron Ltd.

За словами людей, знайомих із ситуацією, публічного оголошення про обмеження не планується, а їхнє фактичне запровадження може зайняти місяці, поки країни завершать юридичні домовленості.

Переговори тривають, вже давно, але ми про це не повідомляємо. І якщо з цього щось і вийде, то сумнівно, що це буде дуже помітно. Це настільки делікатна тема, що голландський уряд вирішив старанно комунікувати, і це означає, що ми спілкуємося лише в дуже обмеженому обсязі, - зазначив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Речниця Ради національної безпеки Білого дому не відповіла на прохання про коментар. Також відмовився від коментарів і представник міністерства торгівлі Нідерландів.

Статус лідера у світовій напівпровідниковій промисловості впевнено тримає Тайвань. У 2022 році експорт інтегральних мікросхем з острова зріс сьомий рік поспіль завдяки своєму флагману – компанії TSMC, яка контролює понад половину світового ринку мікросхем.

Як прогнозують експерти, великі інвестиції, зроблені США для зміцнення внутрішньої індустрії чипів і протидії Китаю, не вплинуть на внесок Тайваню.

Дефіцит чипів через пандемію коронавірусу, напруженість у відносинах острова з КНР та ймовірне вторгнення з материкового Китаю на Тайвань лише підкреслюють важливість лідера ринку мікросхем для технологічного світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?