США ухвалили жорстке рішення щодо дипломатів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США ухвалили жорстке рішення щодо дипломатів РФ

США ухвалили жорстке рішення щодо дипломатів РФ
Джерело:  online.ua

Російський посол в Штатах Анатолій Антонов офіційно повідомив, що американська влада попросила 24 російських дипломатів покинути країну до 3 вересня після закінчення терміну дії їхніх віз.

Джерело: інтерв’ю National Interest з посиланням на  Reuters

США наказали 24 російським дипломатам покинути країну

Антонов поки не пояснив, що спровокувало запит Штатів, чи була якась конкретна суперечка.

"Майже всі вони залишаться без заміни, тому що Вашингтон різко посилив процедури видачі віз", - заявив російський дипломат.

За словами Анатолія Антонова, офіційний Вашингтон скасовує чинні візи дружин і дітей співробітників без пояснення причин.

"Широко поширені затримки в оновленні минулих віз також націлені на видавлювання російських дипломатичних працівників з країни", - наголосив посол РФ.

Ні для кого не секрет, що РФ та США давно розходяться в різних питаннях.

Напруга дещо спала після того, як очільник Білого дому Джо Байден зустрівся з російським колегою Володимиром Путіним на переговорах 16 червня, що навіть спровокувало повернення грошей деяких іноземних інвесторів у російські державні облігації.

"Ми сподіваємося, що здоровий глузд переможе, і ми зможемо нормалізувати життя російських та американських дипломатів у США та Росії за принципом взаємності", - заявив Анатолій Антонов.

Російський посол також плекає надію, що нещодавно розпочатий діалог між Вашингтоном та Москвою з питань кібербезпеки продовжиться.

США оголосили про звільнення 182 своїх співробітників в Росії

Як уже згадувалося раніше, 31 липням офіційний Вашингтон подякував за співпрацю й заявив про звільнення 182 своїх співробітників у дипломатичних представництвах в Росії через рішення команди Володимира Путіна заборонити наймати на роботу в посольства США громадян Росії або третіх країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?