США уже домовляються з іншими країнами про передачу Україні NASAMS – Politico
Категорія
Світ
Дата публікації

США уже домовляються з іншими країнами про передачу Україні NASAMS – Politico

США уже домовляються з іншими країнами про передачу Україні NASAMS – Politico
Джерело:  online.ua

Адміністрація американського лідера Джо Байдена та члени НАТО уже розпочали перемовини з країнами Близького Сходу про те, щоб перемістити кілька своїх систем протиповітряної оборони NASAMS в Україну. Про це повідомив очільник компанії Raytheon Technologies Грег Хейс.

Джерело:  Politico

Україна незабаром може отримати нові системи NASAMS

За словами Хейса, наразі офіційний Вашингтон націлений на те, щоб відправити передові зенітно-ракетні комплекси в Україну у найближчі декілька місяців.

На Близькому Сході розгорнуті системи NASAMS, і деякі з наших союзників по НАТО, і ми (США – ред.) фактично працюємо з кількома близькосхідними країнами, які зараз використовують системи NASAMS, і намагаємося відправити їх в Україну, - розповів генеральний директор Raytheon Technologies.

Як стверджує Грег Хейс, Білий дім має намір замінити ці системи новими зенітно-ракетними комплексами NASAMS на Близькому Сході протягом найближчого року.

Поки журналістам не вдалося дізнатися, з якими саме країнами Штати та члени НАТО обговорюють передачу NASAMS. Однак, варто зазначити, що покупцями у вказаному регіоні є Оман і Катар.

За словами очільника Raytheon, передислокація систем з Близького Сходу є швидшою, ніж їхнє будівництво у США.

Що відомо про майбутню передачу NASAMS Україні

Компанія Raytheon Technologies, яка знаходиться в США, отримала контракт на суму 1,2 млрд доларів для закупівлі систем протиповітряної оборони NASAMS для України.

Команада президента Штатів Джо Байдена обіцяє передати Україні загалом 8 систем протиповітряної оборони NASAMS, а дві з них будуть розгорнуті в Україні вже незабаром.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?