США відновили депортацію росіян — The Guardian
Категорія
Політика
Дата публікації

США відновили депортацію росіян — The Guardian

США відновили депортацію росіян — The Guardian
Джерело:  online.ua

США змінили свою позицію і відновили депортацію росіян, зокрема і тих, хто тікав від мобілізації.

Джерело: The Guardian

Відновлення депортації росіян з США

Повідомляється, що в адміністрації президента США Джо Байдена було прийняте рішення відновити депортації до Росії вперше з моменту повномасштабного вторгнення.

В медіа розповідають, що молодого росіянина, який приїхав до США, нібито тікаючи від мобілізації в ЗС РФ для участі у війні, на вихідних раптово депортували назад до Росії. Також відомо про ще кілька подібних випадків у країні.

В Федеральному агентстві США повідомили, що депортують громадян різних країн лише згідно з відповідними вказівками.

Імміграційна та митна служба США, як і раніше віддана дотриманню імміграційних законів гуманно, ефективно та професійно. Служба полегшує перевезення та вивезення негромадян через комерційні авіалінії та чартерні рейси на підтримку вимог місії. Служба також здійснює вивезення до країн, включаючи Росію, відповідно до вказівок щодо вивезення з країни, — повідомило федеральне агентство.

В медіа повідомляють, що це лякає тих росіян, які біжать від мобілізації, адже у разі депортації “їм може загрожувати в’язниця або відправка на лінію фронту, де Росія зазнає десятки тисяч жертв”.

Офіцери імміграційної служби постановили, що страх перед призовом не відповідає критеріям для визначення “достовірного страху”, і кожен з депортованих подав апеляцію до імміграційного суду, який погодився, що вони не відповідають критеріям.

Повідомляється, що імміграційне законодавство США дозволяє особам, які не є громадянами країни, вимагати звільнення від депортації, включно з причинами, пов’язаними зі “страхом”, однак, якщо усі належні процедури та апеляції були прострочені, і негромадяни підлягають розпорядженню імміграційного судді про депортацію, офіцери можуть здійснити її.

Темпи мобілізації в РФ

15 березня ми повідомляли, що з 1 квітня Росія планує набрати до армії 400 тисяч контрактників. Російське міноборони вже розіслало до регіонів відповідні рознарядки з зазначенням необхідної кількості людей.

Проведення другої хвилі мобілізації у РФ офіційно не оголошували.

З вересня 2022 у РФ мобілізували понад 330 тисяч росіян. Шойгу і Путін оголосили про закінчення мобілізації в кінці жовтня, проте указ про це так і не був підписаний президентом Росії.

Відомо, що росіяни проводять мобілізаційні заходи не лише на своїх територіях, але й на окупованих територіях України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?