США відреагували на рішення Зеленського щодо Бахмута
Категорія
Політика
Дата публікації

США відреагували на рішення Зеленського щодо Бахмута

США відреагували на рішення Зеленського щодо Бахмута
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства оборони США Ллойд Остін вирішив пояснити, що він мав на увазі, коли говорив про невелику стратегічну цінність Бахмута у Донецькій області, а також зізнався, як насправді ставиться до рішення українського лідера Володимира Зеленського продовжувати оборону міста-фортеці.

Джерело:  "Голос Америки Українською"

У Пентагоні прокоментували рішення Зеленського щодо Бахмута

Очільник Пентагону вкотре нагадав міжнародній спільноті про на мужність та незламність Збройних сил України, які "здійснили в Бахмуті дивовижні речі в Бахмуті".

Росіяни намагаються захопити Бахмут протягом семи місяців або близько того, і не дуже досягли успіху... Що стосується значення Бахмута, я б вказав на той факт, що саме президент Зеленський вирішує, що є важливим і що і потребує передислокації. Якщо він вирішить у певний момент часу передислокувати сили (з Бахмута - ред.), це, ймовірно, означатиме, що він робить це для збереження переваги... Але незалежно від того, чи залишаються там (українські сили - ред.), чи ні, і як довго вони там залишаються – це рішення президента Зеленського і нічиє інше.

За словами Ллойда Остіна, головна ціль його команди – переконатися у тому, що США потужно підтримують Україну, яким би не були рішення Володимира Зеленського щодо дій на фронті.

Глава Пентагону також звернув увагу на те, що наразі партнери офіційного Києва роблять усе можливе, щоб посилити військову підтримку, яка, як розраховує Білий дім, надасть Україні "можливість змінити динаміку на полі бою".

Що раніше Ллойд Остін говорив про стратегічну цінність Бахмуту

Нещодавно глава Міноборони США озвучив думку, що Бахмут має більше символічне значення, ніж оперативне.

На переконання Ллойда Остіна, можливий відхід ЗСУ з міста фортеці не змінить хід війни та ситуацію на полі бою.

Як стверджує розвідка Британії, найманці Групи "Вагнера" вже взяли під контроль більшість східної частини міста-фортеці, й наразі лінія фронту проходить по його центру по річці Бахмутка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?