США виступили із заявою після наступу Азербайджану на Нагірний Карабах
Категорія
Україна
Дата публікації

США виступили із заявою після наступу Азербайджану на Нагірний Карабах

США виступили із заявою після наступу Азербайджану на Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон закликає до негайного зниження напруженості у Нагірному Карабасі після нового спалаху бойових дій у регіоні. З такою заявою виступив речник Державного департаменту Штатів Нед Прайс. 

Джерело: сайт Держдепу США

США засудили загострення у Нагірному Карабаху

Сполучені Штати глибоко стурбовані та уважно стежать за повідомленнями про інтенсивні бойові дії навколо Нагірного Карабаху, включаючи жертви та людські втрати... Ми закликаємо вжити негайних заходів для зниження напруженості та уникнення подальшої ескалації, - виступив із заявою з цього приводу Нед Прайс.

На переконання американських політиків, нещодавнє зростання напруженості вказує на необхідність всеосяжного та стійкого врегулювання всіх проблем, пов’язаних із нагірнокарабаським конфліктом або внаслідок нього.

Що відомо про нове загострення у Нагірному Карабаху

Ввечері 3 серпня влада Азербайджану офіційно заявила про наступальну операцію в районі Нагірного Карабаху, в результаті якої її війська встигли взяти декілька висот.

Ватажки невизнаної Нагірно-Карабаської республіки стверджують, що азербайджанські підрозділи "застосували ударні безпілотники, в результаті чого загинув один військовий". Згодом там заявили про поранення ще вісьмох.

Фото — 24tv.ua

Офіційний Брюссель уже закликав до негайного припинення бойових дій у Нагірному Карабаху та повернення сторін до перемовин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?